Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 518 wijnen
Château d’Esclans
Limited Edition Collection Case
2019
Herkomst: Frankrijk, Provence - A.C. Côtes de Provence
Een uniek collectors item voor de rosé liefhebber. Sacha Lichine heeft zijn drie beste wijnen verzameld in één kist met een persoonlijke uitnodiging voor een bezoek aan Chateau d’Esclans.
€ 395,00 | 4.5L
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Sacha Lichine heeft over de hele wereld wijnkennis opgedaan en zijn ambitie uitgesproken om de allerbeste rosé ter wereld te willen maken. Dat is gelukt, samen met wijlen Patrick Léon creëerden ze Garrus, de beste en duurste rosé ter wereld, Les Clans en de Chateau d'Esclans Single Vineyard. Stuk voor stuk unieke roséwijnen en meerdere malen uitgeroepen tot beste rosé.

Limited edtion finest rosé kist bestaat uit 2 flessen van elk van deze iconische roséwijnen: Garrus, Les Clans en de Single Vineyard. Tevens bevat elke kist een persoonlijke uitnodiging van Sacha Lichine om zijn Chateau d'Esclans in Provence te bezoeken voor een privé proeverij op het Chateau. Dat klinkt ons als muziek in de oren na het afgelopen jaar thuis.

Sacha Lichinie
Land Frankrijk
Regio Provence - A.C. Côtes de Provence
Jaargang 2019
Temperatuur 8 - 10°C
Sluiting Kurk
Alcohol 0%
Frankrijk, Provence
Château d’Esclans is een schitterend landgoed gelegen in het hart van de Provence, ten noordoosten van St. Tropez met uitzicht over de Esclans vallei en de Middellandse zee op steenworp afstand. Sacha Lichine streek in 2006 neer in La Motte-en-Provence en kocht Château d’Esclans van een Zweedse familie. Sacha is de zoon van de wereldberoemde wijnmaker en schrijver Alexis Lichine. 
 
's Werelds beste rosé
Sacha Lichine heeft maar één doel en dat is de beste rosé van de wereld maken. Om deze ambitie waar te maken werkte hij samen met de beste van de beste; wijlen Patrick Léon. De heer Léon heeft 23 jaar lang de wijnen Mouton Rothschild gemaakt. De internationale pers dook vol op zijn rosé's en schreef er lovend over. De winery is o.a. uitgeroepen tot 'European Winery of the Year' door het wijnblad Wine Enthusiast en hun bekende Whispering Angel rosé geniet een enorme aantrekkingskracht wereldwijd! Om de liefde voor goede rosé's verder te verspreiden wereldwijd, is er een samenwerking met Moët Hennesy aangegaan.
 
Wereldwijde faam 
Vroeger waren de Provence rosé's zwaar, donker en stroperig. Zoals Sascha Lichine zelf zegt: "Ik denk dat iedereen was klaar voor zoiets als mijn Whispering Angel". Jaren geleden, als je naar Saint Tropez of de Franse Rivièra ging, dronk iedereen goedkope Provence rosé ‘on the rocks’. Nu is het een echte wijn geworden. We hebben de basis gelegd voor het idee dat Provence rosé serieus moet worden genomen."
 
Het idee heeft duidelijk gewerkt. De verkoop van geïmporteerd Provence rosé in de VS steeg met 41% vorig jaar, een duizelingwekkende aantal gezien het feit dat de wijn verkoop slechts 1 procent groeide. 90% van de geproduceerde wijn bij Chateau d'Esclans wordt geëxporteerd en je zult onder andere de Whispering Angel vinden in 76 landen. Exotische landen als Senegal, Cambodja en Qatar, maar ook op de plekken waar de jetset graag vertoeft; The Hamptons, Cote d’Azur, Aspen en de Malediven, overal drinkt men Whispering Angel.
 
Château d’Esclans

Anderen kochten ook