Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 493 wijnen
10-Whispering-Angel-blogbanner.jpg

Château d'Esclans & de Whispering Angel


Doe je ogen dicht en beeld je een statig château in de Provence in. Et voilà, je ziet château d’Esclans! Een chateau, zoals je bij Whispering Angel verwacht. Gelegen in La Motte en Provence, ten westen van Fréjus. Sacha Lichine is de man van Chateau d'Esclans die de levensstijl van St Tropez met zijn Provence rosé over de wereld bekend heeft gemaakt, overal drinkt men Whispering Angel.

Geboren in Bordeaux en geschoold in de Verenigde Staten. Na de verkoop van het familie Chateau Prieure Lichine kocht Sacha in 2006 Chateau d’Esclans omdat hij aanvoelde dat Provence rosé een sterke kans maakte om een goede ontwikkeling door te maken. Zijn vooruitziende blik en toewijding hebben ervoor gezorgd dat hij de beste Provence rosé wijnen ter wereld maakt en zijn wijnen in alle hoeken van de wereld bekend zijn.
 
Hoe wordt de beste rosé gemaakt?
Vroeger waren de Provence rosé's zwaar, donker en stroperig. Zoals Sascha Lichine zelf zegt: "Ik denk dat iedereen was klaar voor zoiets als mijn Whispering Angel,". Jaren geleden, als je naar Saint Tropez of de Franse Rivièra ging dronk iedereen goedkope Provence rosé ‘on the rocks’. Nu is het een echte wijn geworden. We hebben de basis gelegd voor het idee dat Provence rosé serieus moet worden genomen."
 
Wereldwijde faam 
Het idee van Sascha Lichine heeft duidelijk gewerkt. Veel wijncritici raken namelijk niet uitgepraat over de Whispering Angel, met bijzonder goede beoordelingen wat uitzonderlijk is voor een rosé. Daarnaast wordt 90% van de geproduceerde wijn bij Château d'Esclans geëxporteerd en je zult onder andere de Whispering Angel vinden in 76 landen. Exotische landen als Senegal, Cambodja en Qatar, maar ook op de plekken waar de jetset graag vertoeft; The Hamptons, Côte d’Azur, Aspen en de Malediven, overal drinkt men Whispering Angel.
 
Naast de meest bekende rosé van het Château de Whispering Angel zijn de andere toprosé’s Garrus, Les Clans en Rock Angel ook fenomenaal en geprezen door veel wijncritici. Rock Angel, in meerdere opzichten de grote broer van de Whispering Angel, gemaakt van 100% eigen druiven en de beste selectie Grenache en Rolle (Vermentino) zorgen voor een zeer delicate Provence rosé. Zeer geschikt als begeleider van zomerse gerechten of op een heerlijke namiddag in de zon.
 
Sacha Lichine wil de beste rosés ter wereld maken en dat is hem gelukt! Zo ook dit cuvée Les Clans, als wij onze ogen dicht doen en proeven weten we niet of het een Provence rosé is of een Puligny Montrachet. Deze wijn wordt op grote houten vaten vergist onder een strenge temperatuur controle om vervolgens enkele maanden op hout te rijpen en daarna op fles. Verras uw tafelgenoten met deze wijn, iedereen zal hem herinneren als de beste rosé die ze ooit hebben geproefd.
 

Dankzij wereldwijd vergaarde kennis heeft Sacha Lichine zijn ambitie uitgesproken om de allerbeste rosé ter wereld te willen maken. Hij heeft hierbij de oenologie aan Patrick Léon uitbesteed en samen creëerden ze Garrus, de beste en duurste rosé ter wereld. In alles groots; vergist en gerijpt op eikenhouten vaten zorgen voor een complexiteit die zijn weerga niet kent. 

gerelateerde blogs

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

18 Montrachet

Montrachet

Wat maakt deze wijngaard met Grand Cru status zo uniek?

38 Gekoelde rode wijn

Gekoelde rode wijn

Met stip in onze top 10 van wijnmissers: rode wijn die te warm wordt geschonken. Zonde! Hieronder vier tips om veel meer van uw rode wijn te genieten.

35 Iconische Champagnes

Iconische Champagnes

Nieuw! De crème de la crème van Champagne: Dom Pérignon, Krug, Ruinart, Veuve Clicquot en Moët & Chandon.