Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
40-Dom-Perignon-2010.jpg

Dom Pérignon 2010

Wij zijn trots om u de nieuwe oogst Dom Pérignon 2010 te kunnen aanbieden, deze ultieme luxe Champagne wordt pas vrijgegeven als de keldermeester Vincent Chaperon vindt dat dat deze er helemaal klaar voor is. Zo werd de 2009 voor de 2008 vrijgegeven en is het nu de beurt aan de goede oogst 2010.
 
“Amazingly, obviously, Dom P on the nose – the powerful lemon-mousse nose came soaring out of the glass long before my nose got anywhere near it…” 18,5/20 punten Jancis Robinson - Master of Wine (UK)
Dom Perignon 
Ook wel “The Lord of Champagne” genoemd. Dom Perignon produceert alleen vintage champagnes van de meest exceptionele jaren. Dom Perignon is een leider met een unieke creatie, met een enorme kwaliteit aan fruit. Alleen de beste druiven zijn geselecteerd uit de beste Grands Crus van de champagnes. Echter is er een uitzondering: de druiven uit Premier Cru Hautvillers worden ook in de assemblage opgenomen.
 
Dom Pierre Pérignon - de Legende
Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang werkte hij aan het verbeteren van de kwaliteit met nieuwe technieken in de wijnbouw. Hij zag bijvoorbeeld dat hij van een zachte en fractionele druk op de blauwe druiven witte wijn kon maken. Ook kon het mengen van verschillende cru’s en druivenrassen hem aan de beste wijnen helpen. Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode champenoise’. Dom Pérignon was een creator. Hij werkte aan een wijn die voelt als ‘het drinken van de sterren’.
 
Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Dom Perignon 2010 - primeur
De 2010 oogst kenmerkt zich door een zeer koude winter en warme, maar niet te warme zomer. Het vele werk in de wijngaarden resulteren in de beste Pinot Noir en Chardonnay druiven voor deze 2010 blend. Volgens keldermeester Vincent Chaperon is het een oogst vol tegenstrijdigheden en die complexiteit vindt u terug in de Dom Pérignon 2010.

Smaaknotitie:
Diep witgoud en de mousse is levendig en verfijnd. De geur is contrasterend met tegelijkertijd tropisch fruit, sinaasappel en frisse bloesem. Royaal, sappig, gecontroleerd en aromatisch in smaak. 
18,5/20 Jancis Robertson (master of wine) 
95/100 Points, Essi Avellan (master of wine) 
 
Dom Perignon 2008
De vintage is het elegante en harmonieuze resultaat van paradoxen en contradicties. Gelukkig werd het oogstjaar 2008 gered door een superieure maand september. De champagne heeft sex appeal en bezit prachtige lengte. In alles bewijst hij een grote champagne te zijn, een van de mooiste Dom Pérignons ooit. Hij heeft veel gemeen met de legendarische 1996, maar deze 2008 heeft nog meer...  95+ Robert Parker 
 
Dom Perignon P2 2002
P2 staat voor Plénitude Deuxième, hetgeen op zijn beurt zoveel zegt als het “tweede leven” van de Vintage 2002. De eerste lichting van een Dom Pérignon Vintage – P1, maar zo staat het niet op het etiket – heeft als grote doel harmonie in kracht en verfijning. Dus harmonie. Het tweede leven van een Dom Pérignon Vintage, na nog een aantal extra jaren sur lattes te hebben gelegen, levert meer intensiteit, meer energie, meer complexiteit en meer lengte op. De definitie van Dom Pérignon Vintage P2 is dus weer harmonie en dan in intensiteit, energie, complexiteit, diepgang en lengte. Het is een grootse wijn, een grootse mousserende wijn. 95+ Robert Parker 
 
Ruinart 
In 1729 is Ruinart officieel geboren en maakt zich daarmee het oudste champagnehuis van de wereld. Ruinart heeft een iconische fles vorm die verwijst naar de eerste 18-eeuwse Champagne flessen. Deze champagne staat sterk verbonden met kunst en design en is te vinden op veel toonaangevende beurzen. De chardonnay druif vorm het hart van deze bijzondere Champagne. Een aromatische frisheid met een levendig en energiek karakter.
 
Ruinart Blanc de Blancs 
De Blanc de Blancs, gemaakt van 100% chardonnay is de ultieme expressie van deze stijl. Zeer mooie licht goudgele kleur met lichte groene reflecties, helder en lichtgevend gewaad. Actief bruisend en aanhoudende afdronk. Een zeer intense eerste neus, met tonen van vers fruit, met name rijpe citrus. Een tweede zeer fijne en bloemige neus met tonen van witte bloemen en wit fruit (witte perzik). Een soepele, harmonieuze aanzet in de mond, veel ronding. Een kruidigheid zonder overdaad, ondersteund door een voortreffelijke frisheid. Noten van citrus en een mooie mineraliteit in de afdronk. Een vrij lange en zeer verfrissende afdronk. 90 punten Robert Parker 
 

Mijn tips
Sla enkele flessen Dom Pérignon 2010 in, een perfecte investering in uw collectie en drinkplezier. Ruinart Blanc de Blancs is onze favoriete Champagne, luxe en verfijnd.

 

gerelateerde blogs

CastellodellaSala wijnkelder

Magnums

Een magnum fles wijn geeft elke feestelijke gelegenheid een extra dimensie.

58 Olivier Leflaives verborgen Bourgogne schatten

Olivier Leflaive’s verborgen Bourgogne schatten

Olivier Leflaive maakt voortreffelijke wijnen in de beroemde appelaties Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet.

62 Domaine Fournier Sauvignon Blanc expert

Domaine Fournier: Sauvignon Blanc expert

Enkele jaren geleden raakte Joost van der Does in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen.

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.