Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
banner_groot3.jpg

Het Whispering Angel Team

Sacha Lichine is de man van Chateau d'Esclans die de levensstijl van St Tropez met zijn Provence rosé over de wereld bekend heeft gemaakt, overal drinkt men Whispering Angel.
 
Geboren in Bordeaux en geschoold in de Verenigde Staten. Na enkele jaren hier als handelaar werkzaam geweest te zijn maakte hij in 1987 de overstap naar het familiedomein in Bordeaux: het statige Grand Cru Chateau Prieure Lichine. Samen met zijn vader Alexis leidde hij het bedrijf naar nieuwe hoogtes.
 
Na de verkoop van het familie Chateau Prieure Lichine kocht Sacha in 2006 Chateau d’Esclans omdat hij aanvoelde dat Provence rosé een sterke kans maakte om een goede ontwikkeling door te maken. Zijn vooruitziende blik en toewijding hebben ervoor gezorgd dat hij de beste Provence rosé wijnen ter wereld maakt en zijn wijnen in alle hoeken van de wereld bekend zijn.
 
Sacha heeft het beste Whispering Angels wijnmakersteam samengesteld: Patrick Léon Helaas is Patrick Léon in december 2018 op 70-jarige leeftijd overleden. Voorheen technisch directeur van Baron Phillipe de Rothschild waar hij leiding had over de wijngaarden en de kelder van de statige Premier Cru Chateau Mouton Rothschild uit Margaux en nog vele andere topdomeinen. Hij was consultant wijnmaker van het eerste uur bij Chateau d’Esclans en heeft onder andere de Whispering Angel tot grote hoogte gebracht. 
 

Bertrand Léon Zoon van Patrick, heeft wijnopleidingen genoten in Bordeaux en werkt als consultant wijnmaker. Tevens heeft hij de leiding over het familiebedrijf Chateau les Tres Croix, in Fronsac, Bordeaux. Jean Claude Neu Is de keldermeester van Chateau d'Esclans. Direct na zijn studie Wijnbouw & Oenologie is hij bij Sacha gaan werken en heeft vanaf het begin in 2006 meegewerkt aan de evolutie van onder ander de bekende Whispering Angel.

gerelateerde blogs

Blucua wijnstruik

Voortreffelijke wijnen van Didier Joubert

Didier Joubert is een pseudoniem van een beroemd wijnmaker uit Zuid-Frankrijk, wij maken samen met hem deze voortreffelijke serie wijnen.

74 Voorinschrijving Paul Jaboulet

Voorinschrijving Paul Jaboulet Secret de Famille

Onze meest verkochte wijnen van 2020 zijn de Secret de Famille Viognier en Syrah van Paul Jaboulet. Wat maakt deze wijnen zo geliefd?

11 Bezoek mooiste wijnhuizen blogbanner

Bezoek de mooiste wijnhuizen

Wij hebben de vijf mooiste Europese wijnhuizen uit ons portfolio op een rijtje gezet, deze zijn echt het bezoeken waard!

2.banner Brocard

Jean Marc Brocard, Chablis grootheid

Met meer dan 200 hectare biologische wijngaarden in Chablis is Brocard één van de toonaangevende producenten uit dit beroemde Chardonnay gebied.