Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 493 wijnen
4-hoe-provence-rose-blogbanner.jpg

Hoe maken wij de beste Provence rosé?

De oogst van de Provence rosé vindt plaats van zonsopgang tot de middag om zo de hitte van de dag te vermijden. Tijdens het plukken worden de druiven verzameld in kratten van 10 kg. Deze kleine kratten worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de onderste druiven niet worden geplet want er mag geen kostbaar sap verloren gaan van deze heerlijke Provence rosé.

Zodra de druiven in de kelder aan komen worden ze handmatig gesorteerd en vervolgens ondergaan ze een controle door het ‘optische oog’. Dit is een extra controleprogramma die de druiven selecteert op vorm, grootte, kleur en algemene condities. Alle druiven die hierna de vinificatie ingaan hebben de juiste fysieke kenmerken die de wijnmaker nastreeft om een waanzinnig Provence rosé te maken.

De druiven gaan vervolgens door een temperatuur regulerend systeem waarbij de druiven worden afgekoeld naar 7 tot 8 graden. Vervolgens ondergaan de druiven een zachte persing, afhankelijk van de eigenschappen van het sap, wordt bepaald welk sap op RVS (Whispering Angel) en welk sap op houten vaten wordt opgevoed. (Rock Angel, Les Clans en Garrus).

Tijdens de vinificatie van de Provence rosé worden er met regelmaat monsters getest en geanalyseerd zodat het proces zo optimaal mogelijk zijn voortgang vindt en de Whispering Angel zo goed mogelijk smaakt.

Nadat de druivensoorten apart zijn gevinifieerd bepalen Sascha Lichine en het wijnmakersteam onder leiding van Patrick Léon de assemblage voor de wijn van de Whispering Angel en uiteraard ook van de Rock Angel, Les Clans en de Garrus; de beste Provence rosé wijnen van Chateau d'Esclans.

Uiteindelijk vindt de botteling en het verpakken plaats op het Chateau en is de Whispering Angel klaar om over de hele wereld verspreid te worden!

 

gerelateerde blogs

1 blogbanner PaulJaboulet cru's

Paul Jaboulet Cru's 2018

Paul Jaboulet’s Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhônedal: De Hermitage.

16 MarcheseAntinori

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

Op het beroemdste wijndomein van Italië, Tenuta Tignanello, worden drie wijnen gemaakt. De eerste twee kent bijna iedereen, maar wat is de derde?

17 Wijnvoorspellingen 2019

Wijnvoorspellingen 2019

Wijnvoorspellingen 2019