Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 518 wijnen
90 James Suckling
Lapostolle
D'Alamel Cabernet Sauvignon Reserva
2019
Herkomst: Chili, Central valley
Druif: Cabernet Sauvignon
Vol en rond rood, Aarbeiden, rijp, vol, aromatisch
Wijn maken kan je aan Lapostolle wel overlaten. Naast de geweldige Cuvee Alexandre en Grand Selection besteden ze veel aandacht en passie aan de D'Alamel serie. Deze heerlijke sappige en typisch Chileense Cabernet Sauvignon laat zien dat ze ware wijnkunstenaars te zijn.
€ 9,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een rijpe neus van bramen, aardbeien en gestoofde peren. In de smaak vermengen de geuren zich met de aanwezigheid van rijp fruit. Deze Cabernet is vol, romig en dankzij het warme Chileense klimaat voorzien van de nodige kracht.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle D'Alamel Cabernet Sauvignon
Land Chili
Regio Central valley
Jaargang 2019
Druif Cabernet Sauvignon
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij een diversiteit aan vleesgerechten en stevige kazen
Sluiting Schroefdop
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wererldklasse Wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.

Bekijk alle Lapostolle wijnen in de shop

Lapostolle
90 punten - James Suckling (oogst 2016)

Anderen kochten ook