Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 518 wijnen
97 Robert Parker
98 James Suckling
Paul Jaboulet Aîné
Hermitage La Chapelle Dubbel Magnum
2016
Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood, Complex, zwarte bessen, zoethout, klassiek
De topwijn van Paul Jaboulet van de beroemde Hermitage heuvel in de Rhone. Geweldige complexe syrah, met veel bessen, wat zoethout en een heerlijke kruidigheid. Perfect om nog enkele jaren in de kelder te bewaren en op een bijzonder moment te ontkurken. Deze drie liter fles is zeer beperkt beschikbaar.
€ 999,00 | 3L
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Intense en heldere paarse kleur. Complexe onderscheidende neus waarin de finesse van de Syrah duidelijk te herkennen is met tonen van zwarte bessen, zoethout, peper een vleugje hout. Volle en royale smaak met zijdezachte tannines en een lange afdronk met mineralen.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné La Chapelle
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2016
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10-30 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Deze wijn hoort gedronken te worden bij prachtige gerechten met rood vlees of wild.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp.
 
Plan de Dieu 
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. 
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
97 punten - Robert Parker (oogst 2016)
Winemaker Jacques Devernois likens the 2016 Hermitage La Chapelle to a woman’s red dress, calling it charming and flashy. It looks like it will appeal young, as this prospective sample had ample concentration but was also supple in feel. Hints of smoke, crushed stone and pencil shavings frame cassis fruit in this full-bodied and creamy-textured wine. It finishes long, with hints of vanilla and great freshness.
98 punten - James Suckling (oogst 2016)
Very spicy and peppery with blue-granite aromas plus hints of grilled and smoked meat. Cloves and nutmeg. Full body, round and juicy tannins and a super spicy finish that almost burns with so much character yet turns fine and focused at the end. A beauty.