Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 493 wijnen
37-Piero-Antinori.jpg

Piero Antinori: ‘This is my new Tignanello’.

Hij heeft namelijk in de afgelopen 40 jaar een ware revolutie ontketend in Toscane en Italië met zijn revolutionaire wijnen zoals Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso.
 
Samen met zijn trouwe wijnmaker Renzo Cotarella blijft hij innoveren en de wijnwereld verbazen met zijn wijnen. Zo ook met deze wijn, de Poggio alle Nane, een Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon blend met een klein beetje Carmenere.

Cabernet Franc is de druivensoort die ondersteunend is in de blends van de grote wijnen uit Bordeaux, maar hier speelt hij de hoofdrol. De Poggio alle Nane wordt gemaakt op het Le Mortelle Estate in Maremma, Zuid-Toscane. Een wijngebied in opkomst waar we nog veel van gaan horen de komende tijd. 

Proces
De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt waarna ze de eerste vergisting ondergaan in RVS tanks gedurende 20 dagen. Vervolgens vindt de malolactische gisting plaats in kleine eiken vaten. Aansluitend gaat de rijping verder in Franse houtenvaten gedurende 16 maanden. Een secuur en langdurig proces, wat nodig is om deze perfecte druiven in een geweldige wijn om te zetten.

Proefnotitie
De 2016 Poggio alle Nane heeft een intense, robijnrode kleur. De eerste sensaties, die van vanille en zoete paprika, zijn volledig geïntegreerd in de tonen van bessen, bramen, en hints van mediterrane kruiden en lavendel. Een zacht mondgevoel. De afdronk is evenwichtig met tonen van chocolade, bosbessen en zoethout.
 
 James Suckling: 94 punten
Robert Parker: 92 punten
'The wine's appearance is midnight black, and the mouthfeel is characterized by thickness, softness and pleasurable succulence. A wine like this wraps thickly over the palate and holds tight thereafter'. 
Kortom een krachtpatser met elegantie. Deze wijn kan zeker 15 jaar bewaard worden en zal vanaf 2020 op dronk komen.
 
Ons advies; koop zes of twaalf flessen en leg deze in je kelder. Trek de eerste over twee jaar open en probeer er elk jaar één of twee. Krijg je geen spijt van, de wijn zal zich geweldig ontwikkelen en onze verwachting is dat deze wijn de komende tijd flink duurder gaat worden vanwege de grote aandacht en kleine productie.

Botrosecco 2016
Geheel in lijn met de traditie in Bordeaux maakt Antinori ook een geweldige 'tweede' wijn op Le Mortelle; de Botrosecco. Deze heerlijke sappig Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc blend is nu enkele jaren op de markt en de 2016 is zeer overtuigend!
 
Antinori over deze wijn:
'The nose is rich and intense and is characterized by aromas of wild blackberry jam and hints of caramel along with well balanced balsamic sensations, eucalyptus and mint. The impact on the palate is fruity and enveloping with velvety tannins and a pleasurable finish and aftertaste of chocolate and candied cherries'. 
 

gerelateerde blogs

59 Antinori Limited editions

Antinori: Limited editions

Limited edition; Antinori verpakt slechts een heel klein deel van zijn wijnen in kist, echte limited editions dus.

69 Prunotto

Prunotto

In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte!

45 franz haas

Franz Haas: topkwaliteit op grote hoogte

Bijzonder trots zijn wij op onze Italiaanse aanwinst: Franz Haas uit Alto Adige. Dit huis wordt gezien als de beste Pinot Noir producent van Italië.

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.