Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 518 wijnen
Vergelegen
Vergelegen Vineyard Range - Giftpack
Herkomst: Zuid-Afrika, Stellenbosch
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot
Krachtig en complex rood
In samenwerking met het wijnhuis hebben wij 25 exclusieve giftboxen van The Vineyard Selection kunnen bemachtigen. De giftbox bestaat uit 3 wijnen, elk gemaakt van druiven uit 1 specifieke wijngaard.
€ 125,00 € 149,50 | 2.25L
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

In samenwerking met het wijnhuis hebben wij 25 exclusieve giftboxen van The Vineyard Selection kunnen bemachtigen. De giftbox bestaat uit 3 wijnen, elk gemaakt van druiven uit 1 specifieke wijngaard. De wijnen hebben een zeer gelimiteerde productie, variërend van 4 tot maximaal 7 vaten. 'The Mistake', ‘per ongeluk’ gemaakt van 90% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon, 'The First Thought', 100% Cabernet Sauvignon en de eerste gedachte denkend aan Vergelegen, en The Last Word, ook 100% Cabernet Sauvignon, speciaal gemaakt voor degene met het laatste woord, de vrouw. Wijnmaker en levende legende Andre van Rensburg is al sinds het begin betrokken bij Vergelegen en zegt het volgende over zijn serie;     

‘In many ways the development of a single block of vines is very similar to that of a developing child – each one has unique characteristics and each needs to be nurtured in a manner that allows its full potential to develop. Over the years we have learned that “forcing” vineyards into a specific production path frequently backfires and these three wines, The First Thought, Last Word and Mistake Merlot, are prime examples of how, with gentle nurturing and support, vineyards are capable of expressing their site-specific personalities in a bottle’.
 

Wijnmakers Vergelegen
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Eric de Rothschild opende in 1992 de deuren van de nieuwe wijnkelder van het prestigieuze wijnlandgoed Vergelegen. Dit landgoed is gesticht in 1700 en ligt op het hoogste punt van Somerset-West. De wijnkelder is volledig onder de grond gebouwd; vier lagen en 15 meter diep. Dit alles om wijnen van wereldklasse te produceren.
 
De Beast on the Hill
Alles draait bij Vergelegen om de bijzondere wijnmaker André van Rensburg; de ‘Beast on the Hill’, zoals hij wordt omschreven in de Zuid-Afrikaanse pers. Een ongeleid projectiel die jaar na jaar uitgeroepen wordt tot beste wijnmaker. Met zijn rode topwijn Vergelegen Red behaalde hij tot twee keer toe de hoogste onderscheiding die een wijnmaker kan verdienen, namelijk de Pichon Longueville Trophy van de International Wine & Spirit Competition Londen. Als zijnde de beste Bordeaux blend ter wereld. Overbodig te melden, dat zijn Sauvignon Blanc en Chardonnay meer dan geweldig zijn. 
 
Vergelegen wint van Grand Cru Bordeaux wijnen
Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend!

De line-up van de sommeliers:
(prijsindicatie per fles)
  1. Vergelegen V (€ 85,-)
  2. Chateau Mouton Rothschild (€ 800,-)
  3. Chateau Haut Brion (€ 1.000,-)
  4. Vergelegen Red GVB (€ 45,-)
  5. Dominus (Napa) (€ 350,-)
  6. Colgin (Napa) (€ 750,-)
De sommeliers waren zeer verrast toen de wijnen onthuld werden en Don al helemaal. Het is natuurlijk mooi om als nummer 1 uit de bus te komen, maar het mooiste is dat twee van de Vergelegen wijnen zich kunnen meten met de wereldtop en dat voor een fractie van de prijs.

Tevens laat het zien dat de wijnen van Vergelegen door hun eigen unieke stijl perfect kunnen rijpen. Een groot compliment voor wijnmaker André van Rensburg!
 
World’s Best Vineyards 
Vergelegen behaalde een eervolle 34ste plek in de “World’s Best Vineyards competition en daarmee de beste te zijn op het gehele Zuid-Afrikaanse continent! Het landgoed Vergelegen heeft met zijn historische Cape Dutch architectuur, 2.000 hectare beschermde natuur met unieke wilde dieren en een restaurant van wereldklasse alles te bieden. De geweldige mensen en uitmuntende hospitality maken Vergelegen hét wijnestate om te bezoeken als u in Zuid-Afrika bent.
 
Vergelegen

Anderen kochten ook