James Suckling gaf als eerste wijncriticus een ongekende score van 97/100 punten voor de Guado al Tasso 2015. Vele wijnschrijvers zullen de komende maanden volgen, maar de kans is groot dat de wijn dan al uitverkocht is. Wij kregen een kleine allocatie van Antinori en bieden deze je als eerste aan. Historie Bolgheri en Antinori Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri. Piero was betrokken bij de wijnprojecten Sassicaia en Ornellaia, voor hij in de jaren 80 zijn eigen estate stichtte in Bolgheri: Tenuta Guado Al Tasso.
De naam Antinori is dan ook echt verbonden aan dit luxueuze wijngebied aan de Toscaanse kust. De vader van Piero kreeg dit landgoed in handen toen hij trouwde met Carlotta della Gherardesca, haar familie had dit gebied (10.000 hectare) sinds 1800 in bezit. Alle topestates in Bolgheri vinden hun oorsprong bij de familie Antinori, de zus van Carlotta, Clarice trouwde met Markies Mario Incisa della Rocchetta en het landgoed werd in twee stukken verdeeld: Tenuta San Guido (van Sassicaia) en Tenuta Guado al Tasso. Later kreeg de broer van Piero, Ludovico, een stuk van Tenuta San Guido in handen en stichtte met hulp van Piero het andere beroemde Tenuta Ornellaia.
Geef de wijn 2 tot 3 jaar de tijd om in de fles optimaal te rijpen en probeer er daarna elk jaar 1 of 2. Je krijgt geen spijt van de wijn, deze Guado al Tasso zal zich geweldig ontwikkelen en onze verwachting is dat deze wijn de komende tijd flink duurder gaat worden vanwege de grote aandacht en kleine productie.Je zult de komende 10-20 jaar veel plezier beleven aan elke fles die op tafel komt. Van de perfecte oogst 2015 hebben wij 40 kistjes kunnen bemachtigen. Bestellingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, op is ook echt op.
In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.
Deze week kregen wij het bericht dat de oogst 2016 Guado al Tasso Superiore de hoogste score ooit heeft ontvangen!
Badia a Passignano; het magische klooster waar monniken nog altijd waken over de gelijknamige wijn.
Clos Apalta is een unieke wijn, gemaakt op een unieke plek en nestelt zich nu tussen de absolute wereldtop.