Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 489 wijnen
Buitenverwachting

Buitenverwachting Inschrijving

Buitenverwachting: dat is de zeer bijpassende naam van dit prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Het landgoed is onderdeel van het oudste wijnestate van het land. Het was op deze plek waar in 1685 Simon van der Stel als eerste gouverneur van Kaap de Goede Hoop, zorgde voor de aanleg van wijngaarden. Het gebied staat bekend om fantastische ‘cool-climate’ wijnen van Sauvignon Blanc, Chardonnay en Bordeaux blends. Alleen de wijnen uit Constantia hebben een uniek logo in de fles verwerkt; zo wordt de afkomst benadrukt en gewaarborgd. Eigenaar Lars Maack maakt samen met wijnmaker Brad Paton wijnen van absolute wereldklasse.

Constantia
Buitenverwachting is onderdeel van het oudste wijnestate van het land. Het was op deze plek waar in 1685 Simon van der Stel, als eerste gouverneur van Kaap de Goede Hoop, zorgde voor de aanleg van wijngaarden. Het gebied staat bekend om fantastische ‘cool-climate’ wijnen van Sauvignon Blanc, Chardonnay en Bordeaux blends. Alleen de wijnen uit Constantia hebben een uniek logo in de fles verwerkt; zo wordt de afkomst benadrukt en gewaarborgd.

Het assortiment
Met trots introduceren we 3 nieuwe wijnen, slechts tijdelijk beschikbaar; een zeer elegante Sauvignon Blanc; Maximus, een spannende Gewürztraminer; G en de rode cru wijn van het estate; Christine. Daarnaast hebben we een kleine oplage van de gewilde nieuwe jaargang Chardonnay ontvangen.

Uniek aanbod
De oplage is beperkt en we bieden de wijnen dan ook aan op intekening. Hierdoor duurt het iets langer voordat u de wijnen in huis heeft, maar we beloven, het is het wachten waard. Wij mochten de wijnen alvast voorproeven en zijn razend enthousiast. Ook blijven we ieder jaar verbaasd over de aantrekkelijke prijzen, deze liggen aanzienlijk lager dan de vergelijkbare top estates in Constantia en de rest van Zuid-Afrika!
 
Buitenverwachting Chardonnay
Zuid-Afrika, Constantia
100% Chardonnay, 2020
Wat een feestje is deze Buitenverwachting Chardonnay. De minerale frisheid van het Constantia gebied, vol geel fruit van de Chardonnay en het eikenhout perfect verweven, gevolgd door een heerlijk lange afdronk. Een van de beste Chardonnay’s van Zuid-Afrika.
Intekenprijs: € 16,95 per fles (normaal € 19,50)
4 Sterren- Platter (Zuid-Afrika)
90 punten - Robert Parker (oogst 2015)
 
Buitenverwachting Maximus - limited edition
Zuid-Afrika, Constantia
Sauvignon Blanc, Sémillon, 2019
De wijn heeft een lichte kleur. In de neus tonen van rijpe meloen, brioche, mandarijn en clementine, ondersteund door perzik en heide. Hints van komijn en sinaasappel voegen een prachtige afdronk en lengte toe. Ongekend elegant, een ware parel.
Intekenprijs: € 16,95 per fles (normaal € 19,50)
4,5 Sterren- Platter (Zuid-Afrika)
(jaargang 2018)
Slechts 30 doosjes beschikbaar. 
 
Buitenverwachting 'G' - limited edition
Zuid-Afrika, Constantia
100% Gewürztraminer, 2019
De G staat voor Gewürztraminer. Een van de meest spannende en aromatische druivenrassen ter wereld. Dit zorgt voor een volle wijn met bloemige en nectarine tonen in de neus. Licht van kleur, droog en smaken als: perzik, abrikoos, meloen, kamperfoelie en lychee met een lange afdronk.
Intekenprijs: € 16,95 per fles (normaal € 19,50)
Slechts 30 doosjes beschikbaar. 
 
Buitenverwachting Christine - limited edition
Zuid-Afrika, Constantia
30% Cabernet Sauvignon, 39% Cabernet Franc, 31% Merlot, 2014
Deze Bordeaux blend is de rode cru wijn van het estate. Rijk aan rood fruit zoals rijpe kersen en zwarte bessen met in de afdronk tonen van donkere chocolade en tabak. Heerlijk in combinatie met milde kazen, lam, wild, gevogelte en pittig eten.
Intekenprijs: € 27,50 per fles (normaal € 31,50)
4 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (jaargang 2013)
Slechts 30 doosjes beschikbaar. 
 

Buitenverwachting Buiten Blanc 2020
De huiswijn van vele Kaapse restaurants. Perfecte Sauvignon Blanc, aangevuld met een klein percentage Chenin en Semillon, dit zorgt voor een extra laag in deze knisperend frisse wijn. Voor liefhebbers van de frisse stijl Sauvignon uit Nieuw-Zeeland.
Intekenprijs: € 8,95 per fles (normaal € 9,95)

Buitenverwachting Sauvignon Blanc 2020
Een voortreffelijke Sauvignon Blanc uit 'cool Climate' Constantia, gelegen tegen de tafelberg en dicht aan zee. Dit geeft een heerlijke frisheid, maar je proeft ook het gele fruit. Afgesloten door een lange afdronk die om nog een slok vraagt. Echt heel goed, zeker voor zijn prijs. Peperig, fris en zuiver. Kan ook enkele jaren ouderen.
Intekenprijs: € 10,95 per fles (normaal € 12,45)
Platter Guide: 4 sterren 

Buitenverwachting 1769 2016 (dessertwijn)
Een eigentijdse versie van de beroemde Vin de Constance uit de 17-18de eeuw. Gemaakt van de edelzoete druiven Muscat de Fontignan, deze worden laat geoogst en vervolgens 12 maanden gerijpt op grote eiken houten vaten. Een unieke dessertwijn met tonen van rijpe abrikoos en de kenmerkende 'Constantia' frisheid. 
Intekenprijs: € 12,25 per fles (normaal € 13,95) flesje van 0,5ltr
Platter Guide: 4,5 sterren (oogst 2016)
Slechts beperkt beschikbaar.