Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen
91 Robert Parker
91 Falstaff

Castello della Sala Conte della Vipera Sauvignon Semillon 2023

Herkomst: Italië, Umbrië
Druif: Sauvignon Blanc, Sémillon
Smaakvol en complex wit, stuivend, perzik, lychees, krachtig
Op het etiket staat de San Giovanni kapel (15de eeuw) die bij het estate staat en van historische waarde is. De naam van de wijn refereert naar de rijke geschiedenis van het estate. Vipera is de naam van de eerste eigenaren van Castello della sala. Sinds 1940 is het estate in handen van de familie Antinori. Zij laten met deze wijn zien dat Sauvignon Blanc en Semillon hier uitstekend samengaan.
€ 28.50 € 32.95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Lichtgele kleur met groene accenten. In de geur intense, elegante aroma’s van citrusfruit, witte perzik en lychees. Een elegante smaak van geel fruit en mineralen, afgerond met een koninklijke nasmaak. Frisse accenten geven de wijn zijn speelsheid.

Naamloos 14
Wijnkaartnaam Antinori Conte della Vipera Sauvignon
Land Italië
Regio Umbrië
Jaargang 2023
Druif Sauvignon Blanc, Sémillon
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3-6 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Een hoogwaardige partner bij rijke visgerechten en salades.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 11,5%
Italië, Umbrië
Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Het ligt vlak bij de grens met Toscane op zo’n 18km van het dorp Orvieto. De ligging is prachtig, op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. De vader van Piero Antinori kocht dit estate in 1940 omdat hij het potentieel voor witte wijnen zag. Het was Piero zelf die na een reis naar de Bourgogne zag hoe de wijnboeren daar geweldige witte wijnen maakten. Terug op Castello della Sala paste hij de technieken toe die hij in de Bourgogne had gezien. In combinatie met het unieke terroir van kalk en schelpen (de wijngaarden liggen op een miljoenen jarenoude zeebodem) zorgt dit voor wijnen van wereldklasse. Elke wijn heeft zijn eigen kwaliteit en verfijning.
 
Cervaro della Sala
Cervaro della Sala is de meest onderscheiden wijn van Italië. In 1986 zag deze wijn het levenslicht. Het was de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Vanaf dag één een ongekend succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheidingen heeft ontvangen dan Cervaro. Hiermee is Castello della Sala als geboorteplaats van deze wijn uitgegroeid tot een van de meest iconische wijnhuizen van Italië.
 
Rijke Historie
De wijnen die bij Castello della Sala worden gemaakt herinneren allen aan de rijke historie van het kasteel. In de 14e eeuw woedde hier een felle strijd om Orvieto. De oorspronkelijke bewoners van het kasteel; de Monaldeschi della Vipera familie vocht onderling om de heerschappij over Orvieto. De broers van de Monaldeschi della Vipera familie hadden hun eigen clans opgericht en om de strijd kracht bij te zetten gaven ze hun clan een naam van een dier. Zo waren er de ‘Vipera’ de adders, de herten, de honden. Verschillende van deze namen zijn terug te vinden op de wijnen van Castello della Sala. Een huwelijk tussen leden uit de verschillende groepen luidde uiteindelijk rustigere tijden in.
 
Beste estate van Umbrië
Vandaag de dag wordt er ‘slechts’ wijn gemaakt. De wijngaarden liggen verspreid rondom het kasteel en naast het kasteel is een nieuwe state-of-the-art winery gebouwd. Onder andere de fantastische Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon en Grechetto staan aangeplant op de soms zeer steile terrassen van de vallei.
 
 
Castello della Sala
91 punten - Robert Parker (oogst 2022)
Fragrant playful nose, ripe lychee fruit, a touch of gooseberry as well as waxy hints. Agile on the palate, lots of juice, refreshing acidity, slightly creamy texture, medium finish.
91 punten - Falstaff (oogst 2023)
Fragrant playful nose, ripe lychee fruit, a touch of gooseberry as well as waxy hints. Agile on the palate, lots of juice, refreshing acidity, slightly creamy texture, medium finish.
Anderen kochten ook