Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
100 James Suckling
94 Decanter
Lapostolle
Clos Apalta
2014
Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot
Krachtig en complex rood
Clos Apalta is dé icoonwijn van Lapostolle en heel Chili, de enige Zuid-Amerikaanse wijn die de nummer 1 positie bereikte in de beroemde lijst van Winespectator. Lapostolle heeft voor deze wijn een iconische winery gebouwd in de berg bij Apalta. Ronde, geconcentreerde en volle smaak in combinatie met een tannine structuur die de wijn zijn zeer goede bewaarpotentieel geeft met daarna een lange en fluweelzachte afdronk. Slechts enkele kistjes beschikbaar.
€ 159,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk. 
James Suckling over Clos Apalta: <BR>
<i>"A Chilean wine from Colchagua Valley, Clos Apalta Valle de Apalta may be lesser known - in comparison to Bordeaux’s Château Lafite Rothschild, Tuscany’s Sassicaia or California’s Opus One - but it has been awarded perfect 100 points for both the 2014 and 2015 vintages. In hindsight, there’s no doubt that Clos Apalta is one of the world’s greatest red wines. Expressive and complex in flavor, both vintages are blessed with the balance and precision essential for 100 points."</i>

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Clos Apalta 2014
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Jaargang 2014
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wererldklasse Wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.

Bekijk alle Lapostolle wijnen in de shop

Lapostolle
100 punten - James Suckling (oogst 2014)
This was the first 100-point wine from here with such aromas of fresh herbs and dark berry and floral undertones. Hot stone character. Full body, very linear and ultra-fine tannins. The precision and perfection here is impressive, as it has always been. A blend of carmenere, cabernet sauvignon and merlot. Drink or hold.
94 punten - Decanter (oogst 2014)
A blend of Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenere and Petit Verdot. It took just a few harvests before the Marnier Lapostolle family realised the potential of the Apalta terroir after founding its Colchagua winery in 1994. An excellent 1997 vintage led to a special bottling, and Clos Apalta was born. The grapes are sourced from two blocks of old Carmenere and Cabernet Sauvignon planted in 1920 and 1940, along with Merlot planted on hillside vineyards from 1997. In 2005 Clos Apalta was given its own gravity-flow winery, with hand-destemming and fermentation in small French oak vats. In 2008, the Apalta vineyard was certified organic and in 2011 biodynamic. ‘The philosophy is simple,’ says Charles de Bournet Marnier-Lapostolle: ‘to make world-class wines using our French know-how of generations in wine and spirit production, together with the unique Chilean terroir.’ With cedar and liquorice spicy aromas, this supple-textured, richly concentrated red is fleshed out by powerful, cassis opulence framed by a reprise of polished French oak and supported by a muscular structure. Drinking Window 2018 - 2027

Anderen kochten ook