Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
23-De-ultieme-Amarone-Riserva.jpg

Dé ultieme Amarone Riserva

Als je aan Amarone denkt, denk je aan Masi. Zij zijn een van de toonaangevende familiebedrijven die op de traditionele manier Amarone maken in het hart van de Valpolicella streek.

Masi - de Amarone benchmark
De historie gaat terug tot 1772 toen de familie Boscaini in 1772 een prestigieuze wijngaard kocht in de "Vaio dei Masi" en hun bedrijf hierna vernoemde. De huidige zesde en zevende generatie zetten de traditie voort, maar niet zonder continue te innoveren om de Masi wijnen nog beter en lekkerder te maken.

Oogst 2013
De Costasera Amarone Riserva 2013 is daarvan het resultaat, na jaren werk in de wijngaard en in de kelders, zijn zij erin geslaagd om de ultieme Amarone Riserva te maken. De wijn is net gelanceerd en heeft nu al de hoogste scores ontvangen van de toonaangevende wijnschrijvers, waaronder 95 punten en de maximale score van de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso!

Smaak
De Costasera Amarone Riserva is een trotse, majestueuze, complexe en uitbundige wijn. Een benchmark voor de Amarone categorie wereldwijd. Een rijke, maar wel volledige droge Amarone. Zacht door de lange indroging van de druiven (Appassimento techniek) en tegelijkertijd krachtig door de intense smaken en drie jaar rijping op eikenhout.

Oseleta
Uniek is dat naast de drie bekende Valpoicella druiven Corvina, Rondinella en Molinara, voegt Masi de door hun herontdekte Oseleta toe aan deze wijn. Dit is een kleine, zeer krachtig smakende druif die door zijn lage opbrengst bijna was verdwenen. Voegt extra kracht en complexiteit toe aan deze Amarone Riserva.

Houdbaarheid tot 2048
Amarone is werkelijk uniek qua houdbaarheid en deze Riserva kan nog langer bewaard worden. Drinkbaar vanaf 2020 en houdbaar tot 2048. De wijn zal zich langzaam ontwikkelen van krachtig en fruitig, naar meer gerijpt, ceder en medicinale smaken.

Kortom, een perfecte wijn voor elke wijncollectie. Verkrijgbaar in 75cl flessen (per zes flessen in fraaie kist) en in magnums. Beide zeer schaars en de verwachting is dat deze oogst heel snel uitverkocht is.

 

gerelateerde blogs

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

37 Piero Antinori

Piero Antinori: ‘This is my new Tignanello’.

Wanneer Piero Antinori dit zegt over een wijn, dan spitsen wij onze oren.

38 Gekoelde rode wijn

Gekoelde rode wijn

Met stip in onze top 10 van wijnmissers: rode wijn die te warm wordt geschonken. Zonde! Hieronder vier tips om veel meer van uw rode wijn te genieten.

55 Chateaux les Trois Croix

Chateaux les Trois Croix

De absolute top Bordeaux gaan weg voor ongelofelijke prijzen en veel van het middensegment is niet altijd even lekker. Dus wat nu?