Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
8,5 De Grote Hamersma
Domaine Fournier
F. de Fournier Pinot Noir
2019
Herkomst: Frankrijk, Loire
Druif: Pinot Noir
Licht en fruitig rood
Domaine Fournier oogst de druiven van de beste wijngaarden in de Loirevallei, deze worden verwerkt tot deze heerlijke wijn op hun domein in Sancerre. Naast enorm populaire witte wijnen, voornamelijk van de voor Sancerre zo herkenbare Sauvignon Blanc, maakt Fournier deze zeer gebalanceerde Pinot Noir. En met succes, wat een heerlijk glas! <BR><BR> <B>Oordeel De Grote Hamersma: 8,5 </B><BR> <i>Compacte, koele pinot noir. Plintje groen langs de bramenstruiken. Kersen in de schaduw. Niet dat benauwde en inhoudsloze. Van een producent die sinds kort de vaardige Hollandse handen van Joost van der Does de Willebois aan de druiven weet. Inderdaad, dat is dezelfde die ook de niet voor niet zo geliefde Villebois sauvignon blancs maakt. </i>
€ 12,45 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Fournier Pére et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. 
Deze Pinot Noir is elegant en rond en heeft een mooie heldere kleur. In de geur en smaak herken je  frambozen, zwarte bes, kruiden en gras.

Wijnmakers Domaine Fournier
Wijnkaartnaam F. de Fournier Pinot Noir
Land Frankrijk
Regio Loire
Jaargang 2019
Druif Pinot Noir
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 14 - 16°C
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 12%
Frankrijk, Sancerre
Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment.
 
60 hectare topwijngaarden
Hij werd verliefd op de Loire en raakte enkele jaren geleden in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment. Fournier bezit meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellations, zoals Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou-Salon.
 
Hoge waardering
De wijnen zijn in meer dan 65 landen verkrijgbaar en een magneet voor awards en hoge scores.
Domaine Fournier
8,5 - De Grote Hamersma (oogst 2018)
Vin de France met een Loire achtergrond. Compacte, koele pinot noir. Plintje groen langs de bramenstruiken. Kersen in de schaduw. Niet dat benauwde en inhoudsloze. Van een producent die sinds kort de vaardige Hollandse handen van Joost van der Does de Willebois aan de druiven weet. Inderdaad, dat is dezelfde die ook de niet voor niet zo geliefde Villebois sauvignon blancs maakt.
91 punten - International Wine & Spirit Competition (oogst 2019)

Anderen kochten ook