Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
91 Wine Enthusiast
Esterházy
Grüner Veltliner Estoras
2020
Herkomst: Oostenrijk, Burgenland
Druif: Grüner Veltliner
Licht, fris en fruitig wit, Fris, witte peper, granny smith, strak
Esterhazy is een beroemde familie uit Oostenrijk, zij kennen een rijke historie en bezitten paleizen, forten, kunstcollecties en ook een super moderne winery. Esterhazy maakt hier onder andere deze geweldige Grüner Veltliner. Heerlijke frisse, groene appels, een pepertje en een heerlijk lange afdronk maken deze wijn populair.
€ 14,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Vers fruit en nootachtige aroma's met pittige, peperige, neus, zwierig in de mond met een duidelijk fris karakter, dat Grüner Veltliner populair over de hele wereld maakt.

Wijnmakers Weingut Estarhazy
Wijnkaartnaam Esterházy Grüner Veltliner Estoras
Land Oostenrijk
Regio Burgenland
Jaargang 2020
Druif Grüner Veltliner
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie 2015-2018
Wijn & Spijs Perfect in combinatie met salades of forel
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%
Oostenrijk, Eisenstadt
De geschiedenis van het huis Esterházy gaat terug naar de 13e eeuw. Keizer Leopold I huisde vanaf 1683 in het barokke Esterházy paleis in Eisenstadt. De familie had interesse in wetenschap, kunst, muziek en wijn. Er werd met liefde in de wijngaarden en -kelders geïnvesteerd en ze waren altijd op zoek naar innovaties. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Blanc geïntroduceerd in de regio. Hun wijn was zo geliefd, dat Joseph Haydn, de bekende componist aan het hof, zich zelfs voor een deel liet uitbetalen in wijn.
 
Ideale omstandigheden
De wijngaarden van ‘Weingut' Esterházy zijn gelegen op de mooiste locaties in Burgenland. Het milde klimaat met 300 zondagen per jaar en het uitstekende terroir zorgen voor een zeer goede rijping van de druiven. Voeg daar de zeer moderne wijnkelder en de internationale ervaring en methodische manier van werken van de wijnmakers aan toe en je krijgt zeer kwalitatieve en karaktiristieke wijnen. 
 
Esterházy
91 punten - Wine Enthusiast (oogst 2019)
91 punten - Wine Enthusiast (oogst 2017)

Anderen kochten ook