Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 493 wijnen
8.5 De Grote Hamersma
91 Falstaff
Feudo Maccari
Olli Grillo
2020
Herkomst: Italië, Sicilië
Druif: Grillo
Licht, fris en fruitig wit, Fruitig, bloesem, boomgaardfruit, verfrissend
Feudo Maccari is gelegen in het oostelijk deel van Sicilië in de plaats Noto. De wijnen die men hier produceert zijn afkomstig van wijngaarden gelegen in vulkanische grond dichtbij de Middellandse Zee. Deze Grillo is vol van smaak met voldoende frisheid waardoor deze perfect te combineren is met de meest uiteenlopende gerechten. Deze strogele Grillo heeft in de neus aroma's van bloesem en boomgaardfruit met een volle frisse smaak.
€ 10,95 | 75cl
  • Voor 11:00 besteld, morgen in huis
  • Veilig betalen
  • Smaakgarantie
  • Beoordeeld met een 9.3
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Strogeel van kleur. In de geur aroma's van bloesem, boomgaardfruit en amandelen. Verfrissend, vol van smaak met tonen van perzik en citrus.

Wijnmakers Fuedo Macari
Wijnkaartnaam Feudo Maccari Olli Grillo
Land Italië
Regio Sicilië
Jaargang 2020
Druif Grillo
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk en binnen 2 à 3 jaar na het oogstjaar drinken
Wijn & Spijs Heerlijk aperitief, bij wit vleesgerechten, gegrilde vis of bij (pittige) gerechten uit de Oosterse keuken,
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13%
De wijngaarden
Feudo Maccari ligt in Val die Noto, het oostelijke gedeelte van Sicilië. Het estate is zo’n 120 hectare groot, waarvan 50 hectare grond beplant is met druivenstokken. Sommige druivenstokken zijn tot wel 50 jaar oud, voor een druivenstok een enorme prestatie. De kwaliteit stijgt met de jaren, maar de plant levert wel minder op. De stokken groeien veelal in rotsachtige, vulkanische grond en op verschillende hoogtes. Dit, in combinatie met grote verschillen in de temperaturen overdag en ’s nachts, zorgt voor een ultieme balans in de wijnen.
 
Het estate
Op het estate bevinden zich ook een guesthouse, een proeflokaal en, uiteraard de wijnkelder. In dit gebied is de Nero d’Avola de bekendste druivensoort. Bij de Nero d’Avola worden de ranken niet met draad of houtwerk ondersteund, maar deze groeien in een lage, dichte struikvorm. Het is één van de meest interessante druiven van Sicilië en het wordt gekenmerkt door zijn structuur, intensiteit en ronding van fruit.
 
De wijnen
Het estate maakt twee icoonwijnen; Saia, gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven, een explosie van fruit en een volle, ronde smaak. De wijn heeft zijn naam te danken aan de irrigatiekanalen die de Arabieren eeuwen geleden bouwden om regenwater op te vangen. De traditionele alberello-wijnstokken en de rijping in Franse barriques maken het een kampioen van de categorie. Dat wordt bewezen door de vele awards die deze wijn in de wacht weet te slepen.
 
Mahâris weergeeft de combinatie van verschillende stijlen en culturen die het eiland rijk is. De wijn is gemaakt met 100% Syrah druiven, deze druif gedijt perfect in het hete klimaat. De naam van de wijn staat voor de wachttorens die vroeger werden gebruikt om vijanden vanaf zee te zien aankomen. Beide wijnen zijn zeer de moeite waard om te proberen en meten zich met de top. Feudo Maccari produceert daarnaast ook nog een jonge Nero d’Avola, frivool, soepel en heerlijk bij Italiaanse lunches. Grillo kan uiteraard niet ontbreken. Deze frisse, fruitige witte wijn kan eigenlijk nooit mis gaan en weergeeft net zoals de andere wijnen het typische karakter van Sicilië.
 
Feudo Maccari
8.5 - De Grote Hamersma (oogst 2018)
Welkom in het stadje Noto, in het oosten van Sicilië, in de provincie Syracuse. Inderdaad, daar gaan geruchten over dat hier de eerste stok syrah ontsproten is. Langduriger vine scene investigation moet daar nog duidelijkheid over verschaffen: duizenden syrah druiven staan nog in de rij om wangslijm af te staan. Inclusief de soort uit Shiraz in Iran, die ook al de eer opeist. Maar we gaan helemaal geen rood proeven: wit gaat het worden. En wel van de grillo, een druif die eeuwenlang sterkhouder was achter marsala, de versterkte wijn die niemand meer drinkt of schenkt, op een eenzame sommelier na. We scharen ons overigens graag achter hem: goede marsala is verrukkelijk. Schenk het eens bij amandeltaart of pecan pie: de smaakpapillen beginnen aan een niet meer te stoppen vreugdedans. Maar we dwalen af. Inmiddels heeft grillo een succesvolle omscholingscursus gedaan richting droog en onversterkt wit. Deze van Feudo Maccari bijvoorbeeld die een kamerbreed palet presenteert van rijpe peer en suikermeloen, een frisse koelkasthuivering, zuidelijke zachtheid, lokale kruiderette en een kneepje romigheid.
91 punten - Falstaff (oogst 2020)

Anderen kochten ook