Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen
92 James Suckling
92 James Suckling

Franz Haas Pinot Nero 2022

Herkomst: Italië, Alto Adige
Druif: Pinot Nero
Licht en fruitig rood, licht, kersen, marsepein, elegant
De Pinot Nero wordt door Franz Haas ook wel 'de witte onder de rode' genoemd. Een kleur die per oogst enorm kan verschillen, maar bovenal een druif die erg 'lastig' is. En dat maakt de Pinot Nero zo interessant, zeker die van Franz Haas. Hij is wereldberoemd voor zijn elegante Pinot Noirs. Deze heeft naast de bekende bessensmaken ook kruidnagel, kaneel en marsepein. Lichtvoetig, maar met een hoop smaken in het glas. Heerlijk.
€ 33.00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De smaak is subtiel, zacht met een geur van kersen en aalbessen. In de achtergrond wat marsepein, kruidnagel en kaneel. Een fris glas, levendig met elegante tannines.

1 FRANZ HAAS
Wijnkaartnaam Franz Haas Pinot Nero Classic
Land Italië
Regio Alto Adige
Jaargang 2022
Druif Pinot Nero
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Door zijn lichte karakter lekker bij visgerechten, wild en rollades
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13,5%
Italië, Alto-Adige
Het wijnhuis Franz Haas, opgericht in 1880, ligt in het prachtige gebied Alto-Adige op de grens van Oostenrijk en Italië. Sindsdien timmert het bedrijf al acht generaties aan de weg. Het wijnhuis werd altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren ‘80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter. Er is een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. De wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige.
 
De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden hebben hier ook bij geholpen.
 
Karakteristiek zijn ook de labels van de flessen. Deze zijn van de hand van Riccardo Schweizer die tijdens zijn carrière veel samenwerkte met artiesten als Picasso, Chagall, Cocteau, Paul Éluard and Le Corbusier.

Bekijk hier het aanbod van Franz Haas

Franz Haas
91 punten - Falstaff (oogst 2019)
Glänzendes, aufhellendes Rubin-Granat. Fein gezeichnete, zarte Nase mit Noten nach Himbeere, etwas dunkle Kirsche. Geschliffenes Tannin am Gaumen, zeigt guten Schmelz, rund und ausgewogen.
92 punten - James Suckling (oogst 2020)
Spicy pinot nero with aromas of cloves, lavender, sandalwood, spiced plums, lemons and cherries. Medium-bodied with ripe and relatively firm tannins. Excellent concentration. Spicy and round finish. Drink now. Screw cap.
92 punten - James Suckling (oogst 2021)
A fresh and tight pinot with aromas of sliced strawberries, cherries and lemon zest. Pink peppercorns, too. Medium-bodied, juicy and transparent, with fine tannins and excellent clarity. Drink now. Screw cap.
Anderen kochten ook