Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
94 James Suckling
93 Tim Atkin
90 Robert Parker
Lapostolle
Carmenère Cuvée Alexandre
2019
Herkomst: Chili, Central valley
Druif: Carmenere, Merlot
Vol en rond rood, Complex, zwart fruit, specerijen, vanille
De 'Franse' Chilenen van Lapostolle maken wellicht wel de beste wijnen van Chili met hun Cuvee Alexandre serie. De Carmenere is de nationale druif van Chili en Lapostolle maakt er een geweldig volle en rijke wijn van.
€ 16,75 € 21,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Carmenère Cuvée Alexandre
Diepe inktrode kleur met een paarse gloed. Expressieve geur met intense aroma’s van rijp zwart fruit, specerijen, waaronder zwarte peper, en bittere chocolade. Ook goed geïntegreerde houttonen ontbreken niet. In de gebalanceerde en elegante smaak zachte tannines, een mooie zuurbalans en een lange afdronk.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Carmenère Cuvée Alexandre
Land Chili
Regio Central valley
Jaargang 2019
Druif Carmenere, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij een diversiteit aan vleesgerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wererldklasse Wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.

Bekijk alle Lapostolle wijnen in de shop

Lapostolle
94 punten - James Suckling (oogst 2016)
I love how the leafy complexity of dried sage, pine cones and forest floor combines with earth and paprika, but then with very fresh fruit, such as blueberries and citrus. Medium to full body, chewy and grainy tannins and a bark-laden finish. Drink in 2023.
94 punten - James Suckling (oogst 2018)
This is really sexy and attractive with deep blackberry and blueberry character. Full-bodied, yet crisp, really linear and focused. Racy and refined. Why wait on this?
93 punten - Tim Atkin (oogst 2016)
Old vine fruit from two parcels - one on the slopes and one on the plain - supply the grapes for this rich, dense, yet focused cuvée of Carmenère with 15% Cabernet Sauvignon. Showing less oak than in the past, this has classic chocolate and tobacco spice notes and a fresh finish.
90 punten - Robert Parker (oogst 2016)
The 2016 Cuvée Alexandre Carmenère has some 15% Cabernet Sauvignon. It's surprisingly fresh and clean, remarkable for a difficult harvest, especially for the late-ripening varieties. It has fine-grained tannins and rich flavors. This feels like a great improvement over previous years, and it also has less oak; they now buy used barrels from Clos Apalta. 69,000 bottles produced.
94 punten - James Suckling (oogst 2019)
Intense carmenere aromas of crushed dark berries and cherries with dried flowers that follow through to a medium to full body with firm, silky tannins and a racy finish. Drink or hold.

Anderen kochten ook