Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen
91 James Suckling
92 James Suckling

Lapostolle Grand Selection Cabernet Sauvignon 2020

Herkomst: Chili, Central valley
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood, Elegant, rood fruit, hout, zachte tannines
De 'Franse' Chilenen van Lapostolle maken een rijpe Cabernet. Deze druif is de meest aangeplante in Chili en gedijd erg goed in dit Zuid-Amerikaanse land. Een elegante wijn, vol van smaak en met een stevige afdronk.
€ 16.25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Intense paarse kleur. In de expressieve geur aroma’s van fris rood fruit, zoals pruimen en kersen, mooi in balans met de elegante houttonen van cederhout. De frisse smaak is elegant, puur, geconcentreerd met een goede tanninestructuur en een stevige afdronk.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Grand Selection Cabernet Sauvignon
Land Chili
Regio Central valley
Jaargang 2020
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah / Shiraz
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 4-6 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Ideale partner bij rood vlees, pasta’s, winterse soepen en gegrilde gerechten van de barbecue.
Sluiting Schroefdop
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
91 punten - James Suckling (oogst 2015)
Fresh blackcurrants and crushed black pepper and violets. The tension and fruit are so precise with grainy tannins and a savory, umami character that permeates right through the juicy finish. Drink now.
92 punten - James Suckling (oogst 2017)
This is dialed-in with blackcurrant, oyster-shell and lavender character. Full-bodied, tight and firm with polished and refined, chewy tannins, hints of vanilla and a flavorful, linear finish. Drink or hold.
Anderen kochten ook