Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen
90 James Suckling

Masi Passo Blanco Bio 2024

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Pinot Grigio, Torrontes
Licht, fris en fruitig wit, fris, peer, citrus, bittertje
Na jaren van experimenteren is de appassimento techniek voor het eerst toegepast op de pinot grigio in deze wijn. Om ultieme concentratie te verkrijgen zijn de druiven gedroogd voor de persing, met een rijke geconcentreerde smaak tot gevolg. Italiaanse kennis vanuit MASI in het verre Argentinie; een geslaagd huwelijk!
€ 12.75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Heerlijke Argentijnse passie uit Tupungato Valley. De Pinot Grigio geeft de wijn z'n mooie zuren en frisheid. De Torrontes voegt fruit en structuur toe. Peer en perzik in de neus, aangename citrustonen in de smaak.

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Passo Blanco (Bio)
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2024
Druif Pinot Grigio, Torrontes
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Geweldig bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren of als verrassend aperitief
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
91 punten - James Suckling (oogst 2019)
Aromas of apricot, lemon zest, fresh pear and sea salt. Jasmine, too. It’s medium-to full-bodied with bright acidity and a textured, mineral finish. From organically grown grapes. Delicious now. Screw cap.
90 punten - James Suckling (oogst 2022)
A floral and tropical white with jasmine, dried lemons, orange blossom and melon rind on the nose. Medium-bodied, waxy and fragrant with a clean finish. From organically grown grapes. Drink now. Screw cap.
Anderen kochten ook