Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 493 wijnen
91 James Suckling
Masi
Passo Doble Bio
2018
Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Corvina, Malbec
Vol en rond rood, Intens, rijpe kersen, vanille, vol
Masi is de grondlegger van de techniek van dubbele fermentatie gebruikt voor Ripasso en Amarone. Zij kwamen meer dan 50 jaar geleden met de eerste Ripasso 'Campofiorin' op de markt. 20 jaar geleden trof Sandro Boscaini van Masi in Tupuganto de ideale omstandigheden om een Argentijnse 'Ripasso' te maken. Hij koos voor de lokale held malbec en de Venetiaanse grootheid Corvina, deze laatste wordt voor vergisting gedroogd op bamboematten. Dit maakt deze "Ripasso" een heerlijk glas vol fruit, kracht en warmte. Heerlijk in balans en met bewaarpotentieel. Biologisch Gecertificeerd.
€ 12,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Intense robijnrode kleur. Breed bouquet met aroma’s van rijpe kersen en zoete kruiden, zoals kaneel en vanille. Ronde, rijke en warme smaak met tonen van kersen, bessen en vanille en een uitstekende balans tussen de zuren en zachte tannines. Aantrekkelijke lange afdronk.

Oordeel Grote Hamersma: 8,5
Masi. Zo'n halve eeuw terug zo'n beetje de grondlegger van de ripassotechniek, de turbo van valpolicella in thuishaven Veneto. Dat moet ook in Tupungato, Valle de Uco, kunnen, zo meende een van de Masi mensen twintig jaar geleden. Dat ie daarvoor aan de slag ging met malbec is niet zo bijzonder. De nationale druif is onontkoombaar. Corvina, in Veneto begon de victorie, is veel bijzonderder. En het drogen van de druiven op bamboematten is ook niet alledaags. Levert dan ook een on-Argentijnse rode op. Pruimen op sap, handje zoetigheid, snufje speculaaskruiden, rijpe, zachtzure kersen. Licht gedroogd rood fruit, handje hazelnoten, vleugje lapsang souchong-thee. Fijne rokerigheid. Fijne wijn. Eigenlijk in niets een Argentijn. De smaak te pakken? Masi schakelt nog een tandje bij met hun Corbec, die op de Amarone-manier gemaakt is.

Wijnmakers Masi
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2018
Druif Corvina, Malbec
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Sluiting Schroefdop
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarde in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houd deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
91 punten - James Suckling (oogst 2018)
Aromas of ripe berries, walnuts, fresh herbs and stems, but in a real, focused way. Full-bodied and creamy with medium round tannins and attractive, plush texture. 85% malbec and 15% corvina. From organically grown grapes. Delicious now. Screw cap.
91 punten - Tim Atkin (oogst 2017)
92 punten - James Suckling (oogst 2016)
Aromas of blackberries, chocolate and hazelnuts. Full body, round and silky tannins and a deep, intense finish. This is a really cool blend of Malbec and Corvina.
8.5 - De Grote Hamersma (oogst 2017)
Masi. Zo'n halve eeuw terug zo'n beetje de grondlegger van de ripassotechniek, de turbo van valpolicella in thuishaven Veneto. Dat moet ook in Tupungato, Valle de Uco, kunnen, zo meende een van de Masi mensen twintig jaar geleden. Dat ie daarvoor aan de slag ging met malbec is niet zo bijzonder. De nationale druif is onontkoombaar. Corvina, in Veneto begon de victorie, is veel bijzonderder. En het drogen van de druiven op bamboematten is ook niet alledaags. Levert dan ook een on-Argentijnse rode op. Pruimen op sap, handje zoetigheid, snufje speculaaskruiden, rijpe, zachtzure kersen. Licht gedroogd rood fruit, handje hazelnoten, vleugje lapsang souchong-thee. Fijne rokerigheid. Fijne wijn. Eigenlijk in niets een Argentijn. De smaak te pakken? Masi schakelt nog een tandje bij met hun Corbec, die op de Amarone-manier gemaakt is. (Zie ook het prototype Campofiorin dat Gall & Gall verkoopt, waar Masi ook verder vertegenwoordigt is met de zijn Italiaanse line up).

Anderen kochten ook