Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 498 wijnen
94Robert Parker
94James Suckling
90Decanter
Masi
Riserva di Costasera Amarone Classico
2015
Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Molinara, Overig, Rondinella
Krachtig en complex rood, Majestueus, complex, rijpe kersen, chocolade
De Costasera Amarone Riserva is een trotse, majestueuze, complexe en uitbundige wijn. Een benchmark voor de Amarone categorie wereldwijd. Een rijke, maar wel volledige droge Amarone. Zacht door de lange indroging van de druiven (Appassimento techniek) en tegelijkertijd krachtig door de intense smaken en drie jaar rijping op eikenhout.
€ 65,00 | 75cl
  • Voor 11:00 besteld, morgen in huis
  • Veilig betalen
  • Smaakgarantie
  • Beoordeeld met een 9.3
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe robijnrode kleur. Majestueuze, complexe en elegante wijn met in het bouquet aroma’s van kersen, pruimen en gebrande koffie. Rijke, elegante en zachte smaak van rijpe kersen en bittere chocolade. In de lange droge afdronk een aantrekkelijk bittertje.

Wijnmakers Masi
WijnkaartnaamMasi Riserva di Costasera Amarone Classico
LandItalië
RegioVeneto
Jaargang2015
DruifCorvina, Molinara, Overig, Rondinella
Lagering100% op eikenhouten vaten
Temperatuur18°C
BewaarpotentieOp dronk en nog 30-35 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & SpijsAmarone is zeer geschikt als begeleider van rood vlees, wild en rijpe, belegen kazen.
SluitingKurk
SmaakKrachtig en complex rood
Alcohol15,5%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarde in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houd deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
94 punten - Robert Parker (oogst 2017)
94 punten - James Suckling (oogst 2013)
Very attractive blackberries, dried fruit with figs and violets on the nose. It’s full-bodied with a dense, rich palate of fruit and firm tannins and a fruity, driven aftertaste. Lovely sweet fruit at the end.
90 punten - Decanter (oogst 2015)
94 punten - Wine Enthusiast (oogst 2012)
Cocoa, baked plum, toast, culinary spice and leather aromas shape the nose. Full bodied and elegant, the smooth, dense palate doles out fleshy black cherry, blackberry jam, licorice and clove while velvety tannins provide structure. It closes on an espresso note.
95 punten - James Suckling (oogst 2013)

Anderen kochten ook