Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen
94 Robert Parker
96 James Suckling

Masi Riserva di Costasera Amarone Classico 2018

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Molinara, Overig, Rondinella
Krachtig en complex rood, Majestueus, complex, rijpe kersen, chocolade
De Costasera Amarone Riserva is een trotse, majestueuze, complexe en uitbundige wijn. Een benchmark voor de Amarone categorie wereldwijd. Een rijke, maar wel volledige droge Amarone. Zacht door de lange indroging van de druiven (Appassimento techniek) en tegelijkertijd krachtig door de intense smaken en drie jaar rijping op eikenhout.
€ 69.00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe robijnrode kleur. Majestueuze, complexe en elegante wijn met in het bouquet aroma’s van kersen, pruimen en gebrande koffie. Rijke, elegante en zachte smaak van rijpe kersen en bittere chocolade. In de lange droge afdronk een aantrekkelijk bittertje.

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Riserva di Costasera Amarone Classico
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2018
Druif Corvina, Molinara, Overig, Rondinella
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 30-35 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Amarone is zeer geschikt als begeleider van rood vlees, wild en rijpe, belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 15,5%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
94 punten - Robert Parker (oogst 2017)
93 punten - Falstaff (oogst 2016)
Bright dark ruby red. The nose perceives very ripe cherry, Rumtopf (fruit preserved in rum), plums and redcurrants in spirit with a rich suggestion of leather hide. It regales the palate with a wonderfully juicy fruit and concentrated tannin structure, developing over a broad, soft arch that returns to being juicy at the close.
94 punten - James Suckling (oogst 2016)
A sweet, perfumed nose of blackberries, candied dark cherries, sweet coffee, flowers, dates and dark chocolate. It’s full-bodied with fine-grained tannins. Full and structured, yet it’s contained and balanced. The bright and firm mid-palate contrasts with the racy, bittersweet finish. The sweet, coffee-candy note is still prominent now. Better wait for two years before approaching. Try in 2024.
96 punten - James Suckling (oogst 2017)
Hillside, south-west facing slopes are the source, as always at this address. 70% corvina, 15% rondinella, 10% oseleta and a dash of molinara. Oseleta's thick, skin-heavy solid-to-liquid ratio serves as a bulwark against a warming climate, imparting tannins and very bright acidity. A fine variety, serving a warming region well while adding a sense of completion to the blend. It is often picked as late as October. This is excellent. Dense as much as it is remarkably sprightly and fresh. Aromas of pine, fennel and layers of maraschino cherry, damson, balsamic, polished leather and high quality bitter chocolate. Finishes pithy, firm and nobly bitter. Drink or hold.
Anderen kochten ook