Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 518 wijnen
bannergroot.jpg

Ontdek wijnland Portugal

João Portugal Ramos heeft talloze awards in ontvangst mogen nemen voor zijn vernieuwende en duurzame aanpak voor de productie van zijn wijnen. Wijnland Portugal is nu ook in opkomst in Nederland. De eigen druivensoorten, unieke gebieden, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de inzetbaarheid bij wijn-spijs combinaties maken dat Portugese wijnen steeds populairder worden.

Dé wijnmaker van Portugal
João Portugal Ramos is dé wijnmaker Portugal. Hij wordt door de New York Times naast legendes als Piero Antinori en Emile Peynaud gezet. Robert Parker vergelijkt zijn invloed op de Portugese wijnbouw met die van Michel Rolland voor Frankrijk en Riccardo Cotarella voor Italië. De afgelopen decennia bracht hij moderne technologieën naar Portugal, onderzocht hij de invloed van lage opbrengsten op de kwaliteit van wijn en ook de invloed van verschillende houtsoorten op de Portugese druivensoorten.

Alentejo, Douro  en Vinho Verde
In 1990 besloot Ramos zijn eigen project Vila Santa in de Alentejo te starten. Sindsdien zijn wijnhuizen uit de Douro-vallei en Vinho Verde toegevoegd. Tientallen nationale en internationale prijzen getuigen van zijn succesvolle werk.

Iconische wijnen
Met een unieke serie wijnen laat João Portugal Ramos zien dat zijn wijnen zich kunnen meten met de beste wijnen ter wereld. Deze wijnen worden in zeer kleine oplages gemaakt en wij hebben een allocatie kunnen bedingen.

Marquês de Borba Reserva 2017
Alentejo
35% Aragonez, 30% Alicante Bouschet, 20% Trincadeira and 15% Cabernet Sauvignon

De icoonwijn van Joao Portugal Ramos wordt alleen in de beste jaren geproduceerd. 2017 is zo’n jaar. Ongelofelijk dikke, overweldigende wijn. Bijzonder is dat de wijn nu al lekker is om te drinken, maar ook zeker 20 jaar kan worden opgelegd.


Zoals de lokale wijn en gastronomie expert Manuel Gonçalves da Silva het zei:
makes you want to drink it, but it deserves being kept”