Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
91 Robert Parker
9 De Grote Hamersma
Paul Jaboulet Aîné
Domaine de Thalabert
2016
Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood, Krachtig, zwart fruit, specerijen, complex
Onze favoriet als het om prijs-kwaliteit gaat. De grootste 'oude stokken Syrah' wijngaard ter wereld en een voorbeeld voor iedereen die Syrah/Shiraz maakt in de wereld. Veel wijnmakers uit Chili, Italië, Zuid-Afrika en Australië komen hier kijken hoe je Syrah maakt. Een geweldige Crozes-Hermitage met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Kan 10-15 jaar verder rijpen tot een ultieme, rijke en gulle wijn.
€ 42,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe robijnrode kleur. Zeer rijk en complex aroma met tonen van rijp fruit zoals zwarte bessen en bramen die zich ontplooien in prettig evenwicht met kruiden als koriander, peper en een vleug zoethout. Levendige wijn, intens van smaak, rijk en complex met een goede tanninestructuur.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Domaine de Thalabert 2016
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2016
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8-20 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooie combinatie bij gerechten met rood vlees, wild en lam en bij smaakvolle kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp.
 
Plan de Dieu 
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. 
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
91 punten - Robert Parker (oogst 2016)
9 - De Grote Hamersma (oogst 2016)
Paul Jaboulet Aîné. Grote naam in de Rhône. En niet alleen omdat ie zo lang is. Prachtige, goed verzorgde wijngaarden. Soms wat al te netjes in het glas. Met uitschieters naar boven. Waaronder deze Domaine de Thalabert. Stijlvolle Crozes. Doe maar een doos. Soort wellustige bramigheid, zwarte bessen, gewelde pruimen, kruidigheid en het zachte, smeuïge van gesmolten bittere chocolade. Wat me opvalt: veel Crozes beoordeeld dit jaar. Dit was een van de beste. En de duurste.

Anderen kochten ook