Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 498 wijnen
93James Suckling
96Decanter
Secastilla
Secastilla - Garnacha Old Vines
2016
Herkomst: Spanje, Somontano
Druif: Garnacha
Vol en rond rood, Rijp rood fruit, Houtlagering, Zachte afdronk
Deze wijn is de zuiverste uitdrukking de Garnacha, op grote hoogte in de bergen verbouwd, dicht bij de Pyreneeën. Het toont ook de finesse die afkomstig is van de wijnstokken die 40 jaar geleden zijn geplant. De wijn geeft de aroma's die typerend zijn voor de Granacha (rijp rood fruit). Aangevuld met een subtiele smaak waarin het effect van de houtlagering mooi naar voren komt. Geweldige wijn!
€ 32,50 | 75cl
  • Voor 11:00 besteld, morgen in huis
  • Veilig betalen
  • Smaakgarantie
  • Beoordeeld met een 9.3
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze wijn is de zuiverste uitdrukking van een noordelijke Garnacha, op grote hoogte in de bergen verbouwd, dicht bij de Pyreneeën. Het toont ook de finesse die afkomstig is van de wijnstokken die 40 jaar geleden zijn geplant. De wijn geeft de aroma's die typerend zijn voor de Granacha (rijp rood fruit). Aangevuld met een subtiele smaak waarin het effect van de houtlagering mooi naar voren komt.

WijnkaartnaamSecastilla - Garnacha Old Vines
LandSpanje
RegioSomontano
Jaargang2016
DruifGarnacha
Lagering100% op eikenhouten vaten
Temperatuur16 - 18°C
BewaarpotentieOp dronk
Wijn & SpijsHeerlijk bij gebraden vlees, stoofschotels, rood vlees en wild.
SluitingKurk
SmaakVol en rond rood
Alcohol14%
Spanje, Somontano
De wijngaard Secastilla ligt in het meest noordelijke gedeelte van de regio Somontano. Een klein verborgen gebied aan de voet van de Pyreneeën die aan het einde van de 20e eeuw werd herontdekt als wijnbouwgebied. De naam Secastilla is afgeleid van de 7 kastelen (septum castella) welke over de vallei uitkijken. Er heerst een uniek mediterraans microklimaat met uitzonderlijke omstandigheden (zoals een groot verschil tussen dag en nacht temperatuur), waar wijnstokken groeien langs olijf- en amandelboomgaarden. In het gebied wordt ook door de lokale bevolking graag gejaagd op wilde truffels.
 
Romeinse geschiedenis
Uit grondstudies blijkt dat de Romeinen 2000 jaar geleden al Garnacha hier verbouwden. De rode wijnen geven die aroma's die typerend zijn voor de Garnacha; rijp, rood fruit. Aangevuld met een subtiele smaak waarin het effect van de houtlagering mooi naar voren komt. De witte wijn gemaakt van Garnacha Blanca, is een mooi alternatief voor een houtgelagerde Chardonnay.
 
 
Secastilla
93 punten - James Suckling (oogst 2013)
96 punten - Decanter (oogst 2013)
Golden award- Mundus Vini (oogst 2013)
92 Award- International Wine Challenge (oogst 2015)