Tio Pepe
Spanje, Cadiz
Tio Pepe is één van de meeste bekende namen in de wereld van Sherry. Sinds 1835 worden vlakbij de zuid Spaanse stad Jerez de la Frontera diverse soorten Sherry gemaakt; van de droge Fino tot de zoete PX. Sinds dat de oprichter Manuel González is begonnen met sherry maken, is er een flinke kwaliteitsslag gemaakt binnen de wereld van Sherry. Ze hebben al regelmatig prijzen gewonnen voor de kwaliteits Sherry’s die ze maken en in 2010 is Gonzáles Byass uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar door de “International Wine and Spirit Competition”.
Verschillende smaken
Sherry is er in alle smaken, van kurkdroog tot intens zoet. Dat is de reden waarom je met sherry vele wijn-spijs combinaties kunt maken zoals met vlees, wild, vis, zeevruchten, kaas en desserts. En het mooie is, sherry past bij smaken die niet altijd makkelijk met wijn te combineren zijn. Neem olijf, tomaat, amandel of ei, ingrediënten die veel in tapas worden gebruikt.
Iconische sherry's
Met de Fino Tio Pepe, de zoete Nectar Pedro Ximenez en de minimaal 30 jaar oude V.O.R.S. sherry’s hebben we een aantal iconen in ons assortiment. Samen met de sherry’s van Domecq, ook van González Byass, is het assortiment gevarieerd en compleet.
Bekijk hier het aanbod van Tio Pepe