Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 472 wijnen
93 Robert Parker
91 Wine spectator
9 De Grote Hamersma
Umani Ronchi
Cumaro Conero Riserva DOCG
2016
Herkomst: Italië, Marche
Druif: Montepulciano
Vol en rond rood, Vanille, granaatappel, kersen, rond
Diepe robijnrode kleur. Een geur met hints van granaatappel, een intens bouquet van rijpe pruimen, zwarte bes en kersen.
€ 25,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Cùmaro is een van de belangrijkste wijnen in de geschiedenis van Umani Ronchi aangezien zij een van de eerste waren die actief aan de slag gingen in Conero. Gestart midden jaren tachtig om de Montepulciano-druif te vieren. De naam Cùmaro is een eerbetoon aan de berg Conero, Komaros in het Grieks. Sinds 2004 heeft de wijn recht op de appellatie "DOCG Conero Riserva".
 

Umani Ronchi Wijnmakers
Wijnkaartnaam Umani Ronchi Cumaro Conero Riserva DOCG
Land Italië
Regio Marche
Jaargang 2016
Druif Montepulciano
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 2013; Op dronk en nog minimaal te bewaren tot 2026
Wijn & Spijs Een fijne begeleider van rood vlees, wild en belegen kaas.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%

Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen. Zij behoren ondertussen tot de 19 meest toonaangevende Italiaanse wijnbedrijven en maken deel uit van het Instituto del Vino di Qualitá. Jaar na jaar behalen zij prestigieuze scores voor hun wijnen in zowel de Italiaanse als internationale pers.

Van Castelli di Jesi tot Conero en Abruzzo; Umani Ronchi bezit in totaal 210 hectare wijngaarden met o.a. de druiven Verdicchio, Montepulciano en Pecorino. Twaalf wijngaarden, samen goed voor 185 km aan rijen wijnstokken, die strikt volgens de principes van biologische landbouw worden verbouwd!
 

Umani Ronchi
93 punten - Robert Parker (oogst 2016)
This is a highly recognized wine that enjoys its own special following in Italy and beyond. The 2016 Conero Riserva Cúmaro is a pure expression of Montepulciano from the Conero bluffs that dip into the Adriatic Sea on a small promontory where sunshine and sea breezes caress the vines. Aged in French oak for 12 months, this wine is stacked tall and wide with dark fruit, sweet spice and cured tobacco. The wine is beautifully balanced, full and ripe. A classic Marchigiano lamb roast would pair nicely here.
91 punten - Wine spectator (oogst 2015)
"Finely knit and fresh, a sleek, medium- to full-bodied red with supple tannins defining a pleasing range of chopped black cherry, dried thyme, Kalamata olive and fig cake flavors. Lingering, spiced finish. Drink now through 2028."
9 - De Grote Hamersma (oogst 2013)
De hoge lijn, riservaroem, tevens eerbetoon aan de Conero, de berg die in het Grieks als Cúmaro door het leven gaat. Met dank ook aan de oude Grieken die op hun dagtochten richting de buren deze lieten kennismaken met druiven om wijn van te maken. Behaaglijke, rondom gevulde montepulciano uit een fijnbesnaard jaar. Droom- en roomkersen, volle pruimen, zoet-zure zwarte bessen, pepertjes-insteek, vanillefluistering en weldaad-tannines. Zijn leeftijd flatteert 'm.