Kristalheldere bleekgele kleur met een gouden gloed. Frisse mousserende wijn met een fruitige geur en fijne mineraliteit. Lichte tonen van citrus, groene appels en een vleugje anijs. Stevige mousse. De smaak is fruitig en droog met een milde zuurgraad. Een aangenaam zachte afdronk.
Wijnkaartnaam | Vilarnau Cava Brut Reserva | Bio | Vegan |
Land | Spanje |
Regio | Penedes |
Druif | Macabeo, Parellada, Xarel-lo |
Lagering | 100% in de fles |
Temperatuur | 6 - 8°C |
Bewaarpotentie | Op dronk |
Wijn & Spijs | Heerlijk als aperitief en mooi bij wit vlees, vis, schelp- en schaaldieren, salades en zachte kazen. |
Sluiting | Champagnekurk |
Smaak | Licht, fris en fruitig wit |
Alcohol | 11,5% |
Duurzaamheid | Biologisch gecertificeerd |
De familie Vilarnau, van Spaanse adel, vestigde zich in deze speciale plaats in de 12e eeuw. Vilarnau is een samenvoeging van het Latijns Vila en Arnau, met andere woorden het "landhuis van de familie Arnau”. Vroeger stond het op het landgoed Castillo de Subirats waar al in de 12e eeuw wijnstokken werden verbouwd.