Het wijnbereidingsproces benadrukt zorgvuldige aandacht om de integriteit van de wijn te behouden. Met de hand geplukte druiven ondergaan zachte persing in inerte atmosferen om oxidatie te voorkomen. De fermentatie, onder toezicht van twee verschillende lokale gisten, vindt plaats in betonnen tanks en 500-liter Franse eiken vaten. Deze dubbele aanpak verbetert de complexiteit, waarbij beton leescontact en een volle body bevordert, terwijl eikenhout secundaire aroma's afgeeft.
Het rijpen op de lie gedurende 8 maanden, met regelmatig roeren, verfijnt de textuur en smaakprofiel van de wijn. Klaring en filtratie gaan vooraf aan het bottelen, waardoor een foutloos eindproduct wordt gegarandeerd.
Land | Spanje |
Regio | Rueda |
Jaargang | 2020 |
Druif | Verdejo |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 10 - 12°C |
Bewaarpotentie | 3 jaar na de oogst |
Wijn & Spijs | voortreffelijk samen met gerechten zoals zalm, stoofschotels en pasta met roomsaus |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Romig en elegant wit |
Alcohol | 13,5% |