Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen

Cantina Sava Il Ritardatario Primitivo di Manduria Dolce 2018

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Primitivo
Zoet, zoet, rozijnen, vijgen, vanille
Diep robijn rood van kleur. In de neus expressieve aroma's van rozijnen, gedroogde pruim, rode kers, gedroogde vijgen en wat tonen van kaneel en vanille. De smaak is mooi gebalanceerd en heeft een fijn zoetje met een dikke structuur en lange afdronk.
€ 17.50 | 50cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze fantastische dessert wijn word gemaakt van Primitivo druiven die pas laat (met de hand) geoogst worden om zo veel mogelijk suikers op te bouwen en de aroma's mee te geven aan de wijn. De wijnranken die hiervoor gebruikt worden zijn gemiddeld 70 jaar oud en liggen in het hart van de Primitivo di Manduria appellatie waar de warmte van de zon optimale condities creëert.

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2018
Druif Primitivo
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 5-7 jaat
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 16%
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. Die wordt gecultiveerd volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode. Daarbij worden de ranken niet ondersteund met draad- of houtwerk, maar groeien ze in lage, dichte struiken. Het perfecte evenwicht tussen het type bodem, het klimaat en de wijnranken in Sava creëert de ideale omstandigheden: de trossen zijn optimaal geplaatst, zodat ze veel zon krijgen maar tegelijk beschermd zijn tegen overmatige hitte.
 
Zoeken naar de beste wijnranken
Na meer dan 10 jaar onderzoek in Puglia selecteerden de wijnmakers van Cantina Sava de beste wijngaarden in Sava en verfijnden ze de speciale wijnbouwtechnieken om de prachtige druiven van de honderd jaar oude wijnstokken ten volle te laten gedijen. Het gebied wordt beschouwd als uiterst geschikt voor de aanbouw van de Primitivo-druif vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden. Een gunstig en droog klimaat met intens zonlicht en een bries die afkomstig is van twee zeeën zorgen voor de ontwikkeling van intense tannines en smaken. Die constante verkoeling door de zeewind is een essentieel element voor de kwaliteit, gezondheid en rijpheid van de druiven.
 
Elk detail is belangrijk
Overtuigd dat een doorgedreven aandacht voor details het verschil maakt, volgt Cantina Sava nauwgezet de verschillende delicate fasen van de oogst op: alle druiven worden vroeg in de ochtend, nog voor zonsopgang, met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat de complexe aroma’s behouden blijven en de delicate aroma’s te beschermen. De trossen worden onmiddellijk naar de kelder gebracht voor de eerste fase van de wijnbereiding en om verder uit te groeien tot wijn van topkwaliteit.
 
Cantina Sava
Anderen kochten ook