Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 472 wijnen
50-Chateau-Corton-C-blogbanner-foto.jpg

Château Corton C.

Château Corton C.
Het Château Corton C. is gelegen in Côte D'or, thuishaven van vele grote Bourgogne namen. Het kasteel is het symbool van deze Bourgondische wijngaarden, gelegen onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de oude wijnstokken. De zeven hectare aan wijngaarden van Corton C. omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthélie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is slechts 0,9 hectare dus u kunt zich voorstellen hoe schaars deze wijnen zijn. 
 
Geschiedenis

De wijnbouwgeschiedenis van Aloxe-Corton gaat terug tot het jaar 775, toen keizer Karel de Grote de wijngaard op de heuvel Corton, gelegen achter het Château, schonk aan Saint-Andoche van Saulieu. Als teken van dankbaarheid zijn de wijnstokken naar hem vernoemd. Het kasteel van Corton dateert uit de 19e eeuw en was jaren in bezit van wijnbouwer Pierre André. Met de wens om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht in 2015 de familie Frey de wijngaarden en het kasteel en doopte het om tot Château Corton C. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen. Ook u kunt nu kennis maken met dit prachtige huis en hun klassieke Bourgogne wijnen.

Familie Frey

U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, blijft met Corton C. in Bourgondië trouw aan de hoge kwaliteit en waarden die hun eigendommen in de Bordeaux en de Rhône vallei ook dragen.

Caroline Frey

Caroline Frey, geboren in Reims - Champagne, vertegenwoordigt een nieuwe generatie vrouwelijke wijnbouwers. In 2020 behoort ze tot de 50 meest invloedrijke vrouwen in wijn en gedistileerde dranken (The WWS 50 List of Excellence). Ze is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor de beste resultaten. Ook in de zeven hectare van Corton C. heeft Caroline flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien creëerde Caroline de mogelijkheid om de wijn de produceren en te rijpen op Château Corton C.

Intekenen
Teken tot 26 januari in op de tweede serie wijnen van Château Corton C. in Nederland. We bieden de wijnen wederom aan tegen een speciale intekenprijs. De wijnen uit de eerste serie waren direct uitverkocht en ook dit keer verwachten we een verdeling te moeten maken. Toekenning van de wijnen gebeurt op basis van volgorde van intekening.
 
De intekenpagina