James Suckling over Clos Apalta 2017: 100 punten
"What a stunning nose of crushed berries, fresh flowers, sandalwood and light vineyard dust. Black olives, too. Very complex. Full-bodied with a beautiful, dense palate of blackberries, chocolate, walnuts and cigar box. Fantastic length and composure. The tannin just rolls over the palate. Very structured. The most classically structured wine ever from here. Goes on for minutes. Outrageous and so polished. A blend of 48% Carménère, 26% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot and 1% Petit Verdot. Try after 2025."
Slechts 150 kistjes van 6 beschikbaar en enkele grootformaten.
James Suckling over Petit Clos 2017: 96 punten
"This is so delicious with blackcurrants, spice, sweet tobacco, lavender and roses. Full-bodied, tight and very polished with gorgeous texture and finesse. Shows tannin tension at the end. A blend of mostly Cabernet Sauvignon, the rest Cabernet Franc. Better after 2022."
Zeer schaars
Omdat de Clos Apalta en Petit Clos zo bijzonder zijn, zijn beide wijnen ook erg schaars. Schrijf u nu in via onderstaand formulier en wij laten u eind september weten wat wij kunnen leveren.
De verwachting is dat de wijnen medio oktober 2020 leverbaar zullen zijn.
Mijn advies: teken snel in en mis deze unieke 2017 oogst van deze uniek wijnen niet!
In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.
Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Wat is het geheim?
Wij informeren u als liefhebber van de Guado Al Tasso Matarocchio 2016 van Antinori als eerste over deze wijn.
De absolute top Bordeaux gaan weg voor ongelofelijke prijzen en veel van het middensegment is niet altijd even lekker. Dus wat nu?