Krijgt dezelfde behandeling in de winery als de Clos Apalta, maar wordt gemaakt om eerder van te genieten. Een blend van Cabernet Sauvignon, Syrah en Carménère van de mooiste wijngaarden van Lapostolle uit de Apalta Vallei die met de hand geoogst worden en per druif geselecteerd om deze heerlijke blend te maken.
Wijnkaartnaam | Lapostolle Apalta Single Vineyard |
Land | Chili |
Regio | Central Valley |
Jaargang | 2021 |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah / Shiraz |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 8 jaar na oogst te bewaren |
Wijn & Spijs | Heerlijk bij vleesgerechten. |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Vol en rond rood |
Alcohol | 14,5% |
Duurzaamheid | Biologisch gecertificeerd |
Chili, Central Valley
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.
Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.