In het heuvellandschap Mergelland in Zuid-Limburg verbouwd Domein Holset onder andere de Chardonnay druif die, net als in de Champagne streek, zicht uitermate goed leent voor mousserende wijnen uit koelere klimaten. Deze Dame weet goed haar mannetje te staan en heeft ondanks de enorme power in mousse en fruitaroma's toch een verfijnd zacht randje door de malolactische fermentatie en de gedeeltelijke opvoeding op houten vaten.
Land | Nederland |
Regio | Mergelland |
Jaargang | 2019 |
Druif | Chardonnay |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 6 - 8°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 5 jaar na het oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Mooi als aperitief en bij Aziatische gerechten |
Sluiting | Champagnekurk |
Smaak | Licht, fris en fruitig wit |
Alcohol | 13% |
Domein Holset – Limburg – Nederland
In 2008 werd Domein Holset opgericht door Erik Leferink en Marianne Blijdesteijn. Het domein is gelegen in het plaatsje Holset in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland en wordt gezien als een ‘Bruisend WijnHuis’. Het domein beslaat 12 hectare grond waarvan het merendeel is aangeplant als wijngaard. Hier verbouwen ze de druiven waarvan geweldige mousserende wijnen gemaakt worden volgens de traditionele methode, dus 2de gisting op fles.
Nederlands trots
Van fris en fruitig tot elegant en complex met een eigenwijze twist. De wijnen van Domein Holset zijn verrassend en bruisen elk op een eigen manier. Ze worden gemaakt van souvignier gris, cabernet blanc, johanniter, chardonnay en pinot noir. Druiven die het goed doen in het Nederlandse klimaat en uitstekend geschikt zijn voor mousserende kwaliteitswijn.