Deze stijlvolle en stevige bubbel is ontstaan door het samen spel van de Souvignier Gris en Johanniter druiven en een zeer lage dosage van 2 gram per liter (Extra Brut). De lange rijping op de gist zorgt voor een complexe wijn die zich zeker thuis zal voelen onder de adel.
Land | Nederland |
Regio | Limburg |
Jaargang | 2018 |
Druif | Sauvignier Gris, Johanniter |
Lagering | 100% in de fles |
Temperatuur | 6 - 8°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 5 jaar na het oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Mooi als aperitief en bij Aziatische gerechten |
Sluiting | Champagnekurk |
Smaak | Licht, fris en fruitig wit |
Alcohol | 13% |
Domein Holset – Limburg – Nederland
In 2008 werd Domein Holset opgericht door Erik Leferink en Marianne Blijdesteijn. Het domein is gelegen in het plaatsje Holset in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland en wordt gezien als een ‘Bruisend WijnHuis’. Het domein beslaat 12 hectare grond waarvan het merendeel is aangeplant als wijngaard. Hier verbouwen ze de druiven waarvan geweldige mousserende wijnen gemaakt worden volgens de traditionele methode, dus 2de gisting op fles.
Nederlands trots
Van fris en fruitig tot elegant en complex met een eigenwijze twist. De wijnen van Domein Holset zijn verrassend en bruisen elk op een eigen manier. Ze worden gemaakt van souvignier gris, cabernet blanc, johanniter, chardonnay en pinot noir. Druiven die het goed doen in het Nederlandse klimaat en uitstekend geschikt zijn voor mousserende kwaliteitswijn.