Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 472 wijnen
Feudo Maccari
Animardente Etna Rosso
2016
Herkomst: Italië, Sicilië
Druif: Nero d'Avola
Feudo Maccari is gelegen in het oostelijk deel van Sicilië in de plaats Noto. De wijnen die men hier produceert zijn afkomstig van wijngaarden gelegen in vulkanische grond dichtbij de Middellandse Zee. Deze Grillo is houtgerijpt en dat geeft de wijn een aangename volle en zachte smaak. Denk aan bourgogne of andere chardonnays bij deze wijn, maar dan met de unieke stijl van Feudo Maccari.
€ 45,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Ruby colour. Rich and opulent nose, with hints of violet, followed by notes of cherry and blackberry jam, humus, mushroom, balsamic notes, spices and dark tobacco. In mouth is warm, structured, but fresh. Good tannins and long persistence.

Wijnmakers Fuedo Macari
Wijnkaartnaam Feudo Maccari Animardente
Land Italië
Regio Sicilië
Jaargang 2016
Druif Nero d'Avola
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Alcohol 13%
De wijngaarden
Feudo Maccari ligt in Val die Noto, het oostelijke gedeelte van Sicilië. Het estate is zo’n 120 hectare groot, waarvan 50 hectare grond beplant is met druivenstokken. Sommige druivenstokken zijn tot wel 50 jaar oud, voor een druivenstok een enorme prestatie. De kwaliteit stijgt met de jaren, maar de plant levert wel minder op. De stokken groeien veelal in rotsachtige, vulkanische grond en op verschillende hoogtes. Dit, in combinatie met grote verschillen in de temperaturen overdag en ’s nachts, zorgt voor een ultieme balans in de wijnen.
 
Het estate
Op het estate bevinden zich ook een guesthouse, een proeflokaal en, uiteraard de wijnkelder. In dit gebied is de Nero d’Avola de bekendste druivensoort. Bij de Nero d’Avola worden de ranken niet met draad of houtwerk ondersteund, maar deze groeien in een lage, dichte struikvorm. Het is één van de meest interessante druiven van Sicilië en het wordt gekenmerkt door zijn structuur, intensiteit en ronding van fruit.
 
De wijnen
Het estate maakt twee icoonwijnen; Saia, gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven, een explosie van fruit en een volle, ronde smaak. De wijn heeft zijn naam te danken aan de irrigatiekanalen die de Arabieren eeuwen geleden bouwden om regenwater op te vangen. De traditionele alberello-wijnstokken en de rijping in Franse barriques maken het een kampioen van de categorie. Dat wordt bewezen door de vele awards die deze wijn in de wacht weet te slepen.
 
Mahâris weergeeft de combinatie van verschillende stijlen en culturen die het eiland rijk is. De wijn is gemaakt met 100% Syrah druiven, deze druif gedijt perfect in het hete klimaat. De naam van de wijn staat voor de wachttorens die vroeger werden gebruikt om vijanden vanaf zee te zien aankomen. Beide wijnen zijn zeer de moeite waard om te proberen en meten zich met de top. Feudo Maccari produceert daarnaast ook nog een jonge Nero d’Avola, frivool, soepel en heerlijk bij Italiaanse lunches. Grillo kan uiteraard niet ontbreken. Deze frisse, fruitige witte wijn kan eigenlijk nooit mis gaan en weergeeft net zoals de andere wijnen het typische karakter van Sicilië.
 
Feudo Maccari