Vau de Vey is een van de koelere Premier Cru-klimaten in Chablis, gelegen op steile, oostelijk gerichte hellingen langs de Serein-rivier. Deze ligging geeft de wijn een uitgesproken fris karakter en finesse. Jean-Marc Brocard, bekend om zijn terroirgetrouwe stijl, produceert hier een wijn die puur, mineraal en uitzonderlijk expressief is.
De wijn is afkomstig van biologisch bewerkte wijngaarden op kalkrijke Kimmeridgien-bodems. Na handmatige oogst worden de druiven zacht geperst. De fermentatie vindt plaats in roestvrij staal, gevolgd door enkele maanden rijping op de fijne lie. Geen hout wordt gebruikt, om de frisheid en terroirexpressie volledig tot hun recht te laten komen.
In de neus citruszeste, rijpe peer, natte steen en een vleugje florale verfijning. In de mond elegant en precies, met frisse zuren, minerale spanning en een lange, droge afdronk. Deze wijn is nu al op dronk, maar ontwikkelt zich ook prachtig met enkele jaren flesrijping.
Wijnhuis | Jean-Marc Brocard |
Land | Frankrijk |
Regio | Chablis |
Druif | Chardonnay |
Druif omschrijving | 100% Chardonnay |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Temperatuur | 10 - 12°C |
Bewaarpotentie | 5–8 jaar |
Wijn & Spijs | Perfect bij schaal- en schelpdieren, ceviche, gegrilde vis of lichte romige sauzen |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Smaakvol en complex wit |
Alcohol | 13% |
Duurzaamheid | Biologisch gecertificeerd |
Jaargang | 2023 |