Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen

João Portugal Ramos

Iedereen die op vakantie is geweest in dit schitterende land, kent zijn Marquês de Borba wijnen van de wijnkaarten in de restaurants. João Portugal Ramos heeft talloze awards in ontvangst mogen nemen voor zijn vernieuwende en duurzame aanpak voor de productie van zijn wijnen. Wijnland Portugal is nu ook in opkomst in Nederland. De eigen druivensoorten, unieke gebieden, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de inzetbaarheid bij wijn-spijs combinaties maken dat Portugese wijnen steeds populairder worden. 
 
Direct intekenen? Onderaan deze pagina vindt u het intekenformulier.
 
Quinta da Viçosa
2019 | Alentejo | Trincadeira en Syrah 
Deze single vineyard wijn heeft een geweldige aromatische concentratie met tonen van rood fruit en kruiden van de Syrah druif, gecombineerd met bos- en paddenstoelenaroma's, aroma's die typisch zijn voor Trincadeira. Een wijn van grote elegantie met duidelijke aanwezigheid van tannines. Een lange en aanhoudende afdronk.
Robert Parker 95 punten (oogst 2017) | James Suckling 90 punten (oogst 2017) | nu voor € 42,50 € 32,50
 
Vinha do Jeremias
2017 | Alentejo | Syrah
Een zeer geconcentreerde Syrah met aroma’s van kruiden, chocolade en rijp fruit. Een elegante, ronde wijn met een houtrijping van 12 maanden, stevige tannines en een lange afdronk. De wijn komt van een klein perceel en is vernoemd naar Jeremias, een connaisseur van terrior in Alentejo die 20 jaar lang werkzaam was voor João Portugal Ramos.
Robert Parker 91 punten | nu voor € 42,50 € 32,50
 
Vinha de São Lázaro
2017 | Alentejo | Tourica Nacional
Dit is de tweede oogst van deze top Single Vineyard van João Portugal Ramos. In de wijngaard van deze wijn staat de kapel van Saint Lazarus en hier heeft de wijn zijn naam aan te danken. Per oogst worden slechts 6000 flessen gemaakt. De druif waarvan deze wijn is gemaakt is Touriga Nacional en veel weg heeft van de Cabernet Sauvignon qua smaak, veel bessenfruit en kracht. De wijn heeft aroma's van rijp fruit, truffel en zachte tannines met in de afdronk aroma's van geroosterd brood.
Robert Parker 92 punten | Wine Enthustiast 93 punten | nu voor € 42,50 € 32,50
 
Duorum Old Vines
2017 | Douro |  Alicante Bouschet, Aragonez, Merlot, Petit Verdot, Touriga Nacional en Trincadeira
Dit is de topwijn van JP Ramos uit de Douro, samen met zijn Vriend en bekende portmaker José Maria Soares Franco, maakt hij hier prachtige wijnen en ports. Zijn ‘Old Vines’ reserve is letterlijk zeer oud: gemaakt van een terraswijngaard met 100 (!) jaar oude stokken. In alles een grote en stevige wijn. Rijp rood fruit, dikke tranen in het glas en smeltende tannines. 18 maanden gerijpt op nieuwe vaten. Nu nog erg jong, maar de komende 10 jaar een heerlijke wijn om in de kelder te hebben.
James Suckling 92 punten | Wine Enthusiast 93 punten | nu voor € 47,50 € 39,00 
 
Marques de Borba Reserva
2017 | Alentejo | Aragonez, Alicante Bouschet, Trincadeira en Cabernet Sauvignon
De icoonwijn van Joao Portugal Ramos wordt alleen in de beste jaren geproduceerd. 2017 is zo’n jaar. Ongelofelijk dikke, overweldigende wijn. Bijzonder is dat de wijn nu al lekker is om te drinken, maar ook zeker 20 jaar kan worden opgelegd.
Robert Parker 94 punten | James Suckling 90 punten | nu voor € 69,50 € 59,00
 
Estremus
2017 | Alentejo | Alentejo-Trincadeira en Alicante Bouschet 
De productie van Estremus is zo klein dat de flessen genummerd zijn. In de wijngaard staan Alentejo-Trincadeira en Alicante Bouschet om en om geplant en zijn ze zo opgesteld dat elke wijnrank een andere blootstelling heeft aan het zonlicht. Deze cru wijn heeft een hoge smaakintensiteit met aroma’s van rijp zwart fruit en aroma’s afkomstig van de rijping op vat, gevolgd door een lange, elegante afdronk.
Robert Parker 95 punten (oogst 2015) | nu voor € 102,00 € 95,00
 
Marcus de Borba & Alvarinho 
De bekendste wijnen van João Portugal Ramos zijn de Marques de Borba tinto en branco, in duizenden restaurants in Portugal te vinden en een benchmark voor Portugese wijnen. Perfecte prijs-kwaliteit en altijd een goede keuze. Of zoals Robert Parker het zegt: “No matter what, you can’t go wrong at the price point.” Daarnaast bieden we u ook nog een prachtige Alvarinho aan voor een speciale prijs, een uitstekende keuze voor een Chablis liefhebber. Deze wijnen liggen al in onze wijnvoorraad en zullen een kortere levertijd hebben.
 
Teken tot 1 december in op verscheidene wijnen van het huis voor een speciale primeurprijs. Wij ontvangen een kleine allocatie van deze schaarse wijnen en maken een passende verdeling op basis van de intekeningen. We verwachten de wijn rond half december te kunnen leveren. 
 

Selectie wijnen

João Portugal Ramos Quinta da Viçosa
João Portugal Ramos Quinta da Viçosa
€ 32,50
Normaal €42,50 per fles
Joao Portugal Ramos Vinha de Lázaro
João Portugal Ramos Vinha de São Lázaro
€ 42,50
Normaal €42,50 per fles
Joao Portugal Ramos Vinha do Jeremias
João Portugal Ramos Vinha do Jeremias
€ 42,50
Normaal €42,50 per fles
Duorum Reserve Old Vines
Duorum Reserve Old Vines
2017
€ 47,50
Normaal €47,50 per fles
Joao Portugal Ramos Marquês de Borba Reserva
João Portugal Ramos Marquês de Borba Reserva
2017
€ 69,50
Normaal €69,50 per fles
João Portugal Ramos Estremus
João Portugal Ramos Estremus
€ 102,00
Normaal €102,- per fles
Joao Portugal Ramos Alvarinho
João Portugal Ramos Vinho Verde Alvarinho
2020
€ 17,95
Normaal €17,95 per fles
Joao Portugal Ramos Marquês de Borba Branco
João Portugal Ramos Marquês de Borba Branco
2020
€ 10,95
Normaal €10,95 per fles
Joao Portugal Ramos Marquês de Borba Tinto
João Portugal Ramos Marquês de Borba Tinto
2019
€ 10,95
Normaal €10,95 per fles

Uw gegevens