Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
90 Robert Parker
João Portugal Ramos
Alvarinho
2020
Herkomst: Portugal, Vinho Verde
Druif: Alvarinho
Smaakvol en complex wit, Tropisch fruit, citrus, elegant, unoaked
De mooiste witte wijn van JP Ramos is deze droge Alvarinho uit het noorden van Portugal. In deze koele grensregio worden erg fraaie en elegante Alvarinho's geproduceerd en zo ook deze heerlijke wijn. Zeer expressieve neus van citroen en bloemen. Een fraaie mineralige smaak en hints van tropisch fruit. Perfect met fruit-de-mer of andere frisse vis gerechten.
€ 17,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een Alvarinho met een enorm opvallend neus van citrus en bloemen, gecombineerd met een mineralen en tropisch fruit in de smaak. Elegant en toegankelijk met een fijne afdronk. Wat een heerlijk glas!

Joa
Wijnkaartnaam João Portugal Ramos Alvarinho
Land Portugal
Regio Vinho Verde
Jaargang 2020
Druif Alvarinho
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een dinerwijn die tegen een stootje kan, stevige vissoorten, pasta's, ham en sardines
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13%
Portugal, Alentejo - Beiras - Douro- Vinhos Verdes
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Zo zijn bijvoorbeeld de wijngaarden biologisch gecertificeerd en worden natuurlijke resten hergebruikt voor bemesting. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
João Portugal Ramos
90 punten - Robert Parker (oogst 2017)

Anderen kochten ook