In de hak van de Italiaanse laars, waar de temperaturen in de zomer flink kunnen oplopen, worden stevige en volle wijnen geproduceerd. Door de druiven licht te laten indrogen, ontstaat een fantastische Appassimento wijn zoals deze La Grassa. Deze wijn is complex en stevig, en is een ideale keuze voor diverse gerechten door zijn rijke en intense karakter.
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Jaargang | 2023 |
Druif | Negroamaro, Primitivo |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Wijn & Spijs | uitstekend te combineren met gegrilde gerechten, wild en oude kazen. |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Licht en fruitig rood |
Alcohol | 14,5% |
In onze zoektocht naar mooie wijnen uit Italië kwamen we deze keer in Emilia-Romagna terecht. Een regio met een paar geweldige steden die zeker het bezoeken waard zijn. Ravenna, beroemd door z’n achttal vroegchristelijke bouwwerken die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staan. En Bologna, de culinaire hoofdstad van deze regio die ook wel ‘la Grassa’ wordt genoemd, een vertaling van en verwijzing naar de ‘dikke’ lokale keuken. We bieden een rijpe witte, een fruitige rosé en een stoere rode wijn uit Emilia-Romagna.