Tegen de heuvels van Romagna liggen de wijngaarde van La Grassa in de volle zon waar deze Sangiovese verbouwt wordt. Omgeven door boerenbedrijven zijn de wijngaarden een prachtige aanvulling op de hoog kwalitatieve etenswaren die deze regio voort brengt en exporteert over de hele wereld. De vruchtbare grond zorgt voor een mooie fruit gedreven Sangiovese die bij veel verschillende gerechten gedronken kan worden.
Land | Italië |
Regio | Emilia-Romagna |
Jaargang | 2022 |
Druif | Sangiovese |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Wijn & Spijs | Mooi in combinatie met venkel gerechten en gegrild wit vlees |
Sluiting | Schroefdop |
Smaak | Licht en fruitig rood |
Alcohol | 13% |
In onze zoektocht naar mooie wijnen uit Italië kwamen we deze keer in Emilia-Romagna terecht. Een regio met een paar geweldige steden die zeker het bezoeken waard zijn. Ravenna, beroemd door z’n achttal vroegchristelijke bouwwerken die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staan. En Bologna, de culinaire hoofdstad van deze regio die ook wel ‘la Grassa’ wordt genoemd, een vertaling van en verwijzing naar de ‘dikke’ lokale keuken. We bieden een rijpe witte, een fruitige rosé en een stoere rode wijn uit Emilia-Romagna.