Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen
93 Robert Parker
95 James Suckling
exclusive collection

Lapostolle Le Petit Clos 2019

Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Carmenere, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Krachtig en complex rood
Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk.
€ 55.00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

49% Carmenère, 30% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon en 5% Petit Verdot

Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk. Clos Apalta is een van de meest beroemde wijnen van Chili en is de favoriete wijn onder wijnliefhebbers en verzamelaars.  De wijngaard ligt op 170 km ten zuid westen van Santiago in Colchagua Valley. Deze Le Petit Clos ‘Clos Apalta’ is een zogenaamde 2e wijn de Clos Apalta. 
 

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Petit Clos
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Jaargang 2019
Druif Carmenere, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
93 punten - Robert Parker (oogst 2019)
The second wine from Clos Apalta, the 2019 Le Petit Clos was produced with a blend of 49% Carmenere, 30% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon and 3% Petit Verdot from granite soils. It fermented with indigenous yeasts with four to five weeks of maceration with manual punchdowns and malolactic in French oak barrels. The élevage was eight months in new barrels and a further 14 months in 50% new oak and 50% second use. It's a ripe and powerful red with 14.5% alcohol and a pH of 3.6. It has a nose of herbs and spices, and it's creamy and lush, with a juicy texture and a full body with an herbal finish. It has mellow acidity and a soft mouthfeel through round and fine tannins. 41,988 bottles produced. It was bottled in March 2021.
95 punten - James Suckling (oogst 2019)
Aromatic and herbal nose of thyme, bay leaves, currants, blackberries, licorice and pomelo pith. Medium-bodied with a fleshy, delicious and open palate. Ripe tannins. Plush and caressing finish. 49% carmenere, 30% merlot, 18% cabernet sauvignon and 3% petit verdot. Drink now or hold.
Anderen kochten ook