Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 617 wijnen
94 James Suckling

Le Mortelle Poggio alle Nane 2021

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere
Krachtig en complex rood, kersen, kruidig, chocolade, vol
Intens robijnrood van kleur. In de neus volle aroma's van zwarte kersen, cassis, zwarte pruimen, braam en wat tonen van balsamico en zoethout. De smaak is vol en heeft nog een hint van koffie, zoete paprika en lavendel met een elegante structuur en een lange afdronk.
€ 77.50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Poggio alle Nane is een onontdekte cru van Antinori. De wijn is een meesterlijke blend van de fijnste Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, en een vleugje Carménère. Deze wijn onthult het unieke terroir van hun beste wijngaard en heeft veel verschillende aroma's en een verfijnde tanninestructuur. Poggio alle Nane ontleent zijn naam aan het gebied waar de wijnstokken gedijen. Lang geleden waren hier eenden fokkerijen en "Nane" is lokaal dialect voor eend. De uitgestrekte wijngaarden strekken zich uit van de heuvels tot aan het meer, dat nog steeds deel uitmaakt van het domein.

Wijnmakers Antinori 11
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2021
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 15-20 jaar
Wijn & Spijs Gegrild vlees bij voorkeur van de barbecue of een mooie stevige pasta.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Italië, Toscane
In Maremma, de streek aan de Toscaanse kust, vind je in het noorden het wijngebied Bolgheri, waar de Super Tuscans Sassicaia en Ornellaia zijn ontstaan. Het zuidelijke gedeelte van dit gebied kent haar eigen beschermde herkomstbenaming. Eerst als IGT Maremma in 1995 en in 2011 werd de hogere kwaliteitsaanduiding DOC Maremma Toscana ingevoerd.
 
What's in a name 
Kent u het gebied niet? Dat is niet zo raar. Deze streek is als wijnregio ook relatief nieuw. Ooit was het, met uitzondering van het hoger gelegen ‘Alta Maremma’,  één groot drassig gebied. Het moeras werd al in de 18e eeuw drooggelegd, maar pas eind 20e eeuw kwam de wijnbouw echt van de grond. Wat dat betreft kent het dezelfde achtergrond als de Médoc regio. Ook hier zijn de moerassen drooggelegd om later succesvolle wijngaarden te kunnen worden.
 
Piero Antinori: De pionier
Uit vernieuwing ontstaan vaak de mooiste resultaten. Piero Antinori experimenteerde met andere druiven in Chianti; zijn Tignanello is inmiddels wereldberoemd. Nu loopt Antinori weer voorop door het potentieel van Maremma te ontdekken en te benutten. Op de wijndomeinen Le Mortelle en Aldobrandesca maken ze prachtige wijnen. De internationale pers en onze eigen Grote Hamersma hebben deze wijnen al ontdekt. U krijgt nu de kans om kennis te maken met deze nog onbekende parels.
 
Proeftuin
Antinori zag in dit gebied meteen potentieel voor de ‘Bordeaux’ druiven cabernet sauvignon,  malbec en cabernet franc en voor witte wijn de lokale ansonica, vermentino en de franse druif Viognier. De wijnmakers van Antinori zien dit gebied dan ook als een heerlijke proeftuin waarin ze vrijuit kunnen experimenteren met druivensoorten en met bijzondere rijpingsvaten zoals amfora’s. 
 
Fattoria Le Mortelle
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori. Inmiddels maken ze op dit fraaie domein al vele jaren prachtige wijnen. Opvallend is dat je in de wijnen van Le Mortelle steeds een kruidig aroma ontdekt. Dit is afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bessen die je hier overal tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind u hem terug.
 
Le Mortelle
94 punten - James Suckling (oogst 2021)
27 Apr, 2024 – The aromas of blackcurrants, cherries, fresh herbs, hazelnuts and chocolate are irresistible. It’s medium- to full-bodied with creamy and refined tannins that run the length of the wine. Cabernet franc with small doses of carmenere and cabernet sauvignon. Drinkable now, but much better in two or three years.
Anderen kochten ook