Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
93 James Suckling
Masi
Brolo di Campofiorin Oro
2017
Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Overig
Vol en rond rood, Zacht, bessen, vanille, rond
Wat een klasse, wat een genot. Je waant je in de zevende hemel met deze mooie Brolo di Campofiorin van Masi. De druiven worden deels gedroogd en dit zorgt voor een wijn waar kracht en souplesse samen komen.
€ 20,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe robijnrode kleur. Complex en elegant bouquet met aroma’s van bessen en vanille.Rijke, droge, volle en zachte smaak met een indrukwekkende structuur en tonen van cacao, gebakken fruit en vanille. Mooie ronde, aanhoudende afdronk met bijzonder elegante zachte tannines.

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Brolo di Campofiorin Oro
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2017
Druif Corvina, Overig
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 20 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarde in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houd deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
92 punten - James Suckling (oogst 2017)
Dark berries, chocolate and toasted oak with some black-tea undertones. It’s full-bodied, yet reserved and polished with a pretty texture and soft, round tannins, presented in a less than obvious way.
93 punten - James Suckling (oogst 2015)
A very elegant Veneto red, redolent of dried oregano and rosemary, which then moves gracefully through violet and lavender notes. Structured but beautifully restrained and polished with its blue and red fruit, offering crystal-clear transparency. Medium-to full-bodied yet quite long and medium chewy on the finish. Drink now, though better in 2023.
91 punten - James Suckling (oogst 2018)
93 punten - James Suckling (oogst 2017)
Lots of clean, crushed black fruit and hints of spice, fresh herbs and citrus peel. Full, silky and nicely layered, with wellintegrated tannins and an almost creamy fruit texture, giving a long, relaxed fifi nish. Refifi ned and delicious. Drink or hold.

Anderen kochten ook