Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen
93 James Suckling

Masi Brolo di Campofiorin Oro 2020

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Oseleta, Rondinella
Vol en rond rood, Zacht, bessen, vanille, rond
Wat een klasse, wat een genot. Je waant je in de zevende hemel met deze mooie Brolo di Campofiorin van Masi. De druiven worden deels gedroogd en dit zorgt voor een wijn waar kracht en souplesse samen komen.
€ 24.25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe robijnrode kleur. Complex en elegant bouquet met aroma’s van bessen en vanille.Rijke, droge, volle en zachte smaak met een indrukwekkende structuur en tonen van cacao, gebakken fruit en vanille. Mooie ronde, aanhoudende afdronk met bijzonder elegante zachte tannines.

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Brolo Campofiorin Oro
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2020
Druif Corvina, Oseleta, Rondinella
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 20 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
93 punten - James Suckling (oogst 2018)
Attractive aromas of ripe raspberries, plums and black cherries with hints of citrus rind, dark chocolate and wet stones. Medium-bodied with firm, polished tannins and vivid acidity. Impressive concentration and focus, with ripe-berry character, yet it retains freshness and and a crunchy texture. Lingering finish. Drink or hold.
93 punten - James Suckling (oogst 2017)
Lots of clean, crushed black fruit and hints of spice, fresh herbs and citrus peel. Full, silky and nicely layered, with wellintegrated tannins and an almost creamy fruit texture, giving a long, relaxed fifi nish. Refifi ned and delicious. Drink or hold.
Anderen kochten ook