Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen
90 James Suckling

Masi Canevel Prosecco DOC Extra Dry

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Glera
Licht, fris en fruitig wit, Fris, appel, levendig, aromatisch
Letterlijk op eenzame hoogte, ligt dit kleine, maar zeer vooraanstaande Prosecco huis. Verscholen in de heuvels van Valdobbiadene, de bakermat van de echte topkwaliteit Prosecco. Canevel heeft de afgelopen 40 jaar vele awards voor zijn Prosecco's in ontvangst mogen nemen waaronder enkele 3 Bicchieri, de hoogste onderscheiding voor Italiaanse wijn.
€ 15.50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Mooie strogele kleur met een fijne mousse. Een aromatische prosecco met appel en bloemen in de neus. Een aangenaam zachte smaak, voor de liefhebbers van een droge toegankelijke, maar zeer feestelijke bubbel. Fris van begin tot eind!

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Canevel Prosecco DOC Extra Dry
Land Italië
Regio Veneto
Druif Glera
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 6 - 8°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Uiteraard een perfect aperitief, maar ook heerlijk bij vis, spaghetti met schaaldieren en verse kazen
Sluiting Champagnekurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 11%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
90 punten - James Suckling (oogst 2017)
“Fresh and lively Prosecco, with a slice-pear and green apple character. Medium body and a crisp finish. Clean and relatively dry. Disgorged in 2017".
Anderen kochten ook