Het bijzondere aan deze wijn is dat er tijdens de productie gebruikt wordt gemaakt van de appissimento methode die veelal in Valpollicella wordt gebruikt voor de productie van Amarone. Een methode waarbij de druiven na de oogst worden gedroogd om de smaak concentratie in de druif te verhogen. Zoals u ziet is de wijn gemaakt van Pinot Grigio en Verduzzo. De Pinot Grigio ondergaat de normale stappen in het proces van witte wijn productie, hierdoor behoudt de wijn zijn frisse karakter. De Verduzzo wordt na de oogst eerst 3 weken te drogen gelegd, waardoor de smaken concentreren en er rijpere aroma's ontstaan. Vervolgens weken ze de schillen nog een korte periode in deze wijn en wordt hij gefermenteerd in RVS vaten waar hij nabij het einde wordt overgeplaatst naar houten vaten. Deze methodes zorgen ervoor dat als u de wijn drinkt u een voller mondgevoel ervaart. Kortom; een knap glas van Masi.
Wijnkaartnaam | Masi Masianco |
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Jaargang | 2023 |
Druif | Pinot Grigio, Verduzzo |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op grote houten vaten |
Temperatuur | 8 - 10°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 3 jaar na oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Ideaal als aperitief, bij antipasti en gerechten met vis en gegrild wit vlees. |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Romig en elegant wit |
Alcohol | 13% |
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”