Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 617 wijnen
90 James Suckling

Masi Masianco 2023

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Pinot Grigio, Verduzzo
Romig en elegant wit, Vol, perzik, abrikoos, peer
Wat een plezier! Een frisse smaak met citroen, perzik, abrikoos en honing, gevolgd door een droge afdronk. Erg mooi in balans gebracht door de wijnmaker van Masi.
€ 14.75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Het bijzondere aan deze wijn is dat er tijdens de productie gebruikt wordt gemaakt van de appissimento methode die veelal in Valpollicella wordt gebruikt voor de productie van Amarone. Een methode waarbij de druiven na de oogst worden gedroogd om de smaak concentratie in de druif te verhogen. Zoals u ziet is de wijn gemaakt van Pinot Grigio en Verduzzo. De Pinot Grigio ondergaat de normale stappen in het proces van witte wijn productie, hierdoor behoudt de wijn zijn frisse karakter. De Verduzzo wordt na de oogst eerst 3 weken te drogen gelegd, waardoor de smaken concentreren en er rijpere aroma's ontstaan. Vervolgens weken ze de schillen nog een korte periode in deze wijn en wordt hij gefermenteerd in RVS vaten waar hij nabij het einde wordt overgeplaatst naar houten vaten. Deze methodes zorgen ervoor dat als u de wijn drinkt u een voller mondgevoel ervaart. Kortom; een knap glas van Masi. 

De wijn heeft een diep strogeel met gouden reflecties. Intense aroma's van peren, rijpe abrikozen en perziken en tropisch fruit in de neus. De aroma's van rijp en tropisch fruit geven deze wijn diepte en volume. Een goede zuurgraad zorgt voor een aantrekkelijke frisheid in de mond. De afdronk is lang en blijft verrassend lang in de mond hangen.
Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Masianco
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2023
Druif Pinot Grigio, Verduzzo
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op grote houten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3 jaar na oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Ideaal als aperitief, bij antipasti en gerechten met vis en gegrild wit vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
90 punten - James Suckling (oogst 2020)
Apples, pears, lemons and light spice on the nose and palate. Medium body with persistent fresh fruit and a crisp finish. Uncomplicated, delicious PG. Drink now.
Winery of the Year Beker- Gambero Rosso (oogst 2018)
90 punten - James Suckling (oogst 2018)
Anderen kochten ook