Het bijzondere aan deze bruisende wijn is dat er tijdens de productie gebruikt wordt gemaakt van de appassimento methode die veelal in Valpollicella wordt gebruikt voor de productie van Amarone. Een methode waarbij de druiven na de oogst worden gedroogd om de smaak concentratie in de druif te verhogen. De wijn gemaakt van Pinot Grigio en Verduzzo. De Pinot Grigio ondergaat de normale stappen in het proces van mousserende wijn productie, hierdoor behoudt de wijn zijn frisse karakter. De Verduzzo wordt na de oogst eerst 3 weken te drogen gelegd, waardoor de smaken concentreren en er rijpere aroma's ontstaan. Vervolgens weken ze de schillen nog een korte periode in deze wijn en wordt hij gefermenteerd in RVS vaten. Vervolgens worden de twee wijnen geblend en krijgen ze een tweede vergisting via de Charmat methode.
Heldere strogele kleur met groene tinten. In de neus aantrekkelijke geuren van fruit, bloemen en citrusvruchten. De smaak wordt gekarakteriseerd door een gebalanceerde zuurgraad en ronde body. Een droge en lange afdronk.
Wijnkaartnaam | Masi Moxxé |
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Jaargang | 2023 |
Druif | Pinot Grigio, Verduzzo |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Temperatuur | 8 - 10°C |
Bewaarpotentie | Op dronk |
Wijn & Spijs | Ideaal als aperitief, bij frisse, lichte gerechten, groenten, vis en salades. |
Sluiting | Champagnekurk |
Smaak | Licht, fris en fruitig wit |
Alcohol | 12% |
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”