Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
Masi
Moxxé
2020
Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Pinot Grigio, Verduzzo
Licht, fris en fruitig wit, Verkwikkend, wit fruit, bloemig, zachte mousse
Geweldige blend van de druiven Pinot Grigio en Verduzzo. Deze laatste wordt kort gedroogd om een rijkere smaak te ontwikkelen. Een soort witte, mousserende Ripasso dus. Het resultaat is heerlijk fris en vol van smaak. Ideaal aperitief in een hele mooie fles!
€ 14,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Het bijzondere aan deze bruisende wijn is dat er tijdens de productie gebruikt wordt gemaakt van de appissimento methode die veelal in Valpollicella wordt gebruikt voor de productie van Amarone. Een methode waarbij de druiven na de oogst worden gedroogd om de smaak concentratie in de druif te verhogen. De wijn gemaakt van Pinot Grigio en Verduzzo. De Pinot Grigio ondergaat de normale stappen in het proces van mousserende wijn productie, hierdoor behoudt de wijn zijn frisse karakter. De Verduzzo wordt na de oogst eerst 3 weken te drogen gelegd, waardoor de smaken concentreren en er rijpere aroma's ontstaan. Vervolgens weken ze de schillen nog een korte periode in deze wijn en wordt hij gefermenteerd in RVS vaten. Vervolgens worden de twee wijnen geblend en krijgen ze een tweede vergisting via de Charmat methode. 

 

Heldere strogele kleur met groene tinten. In de neus aantrekkelijke geuren van fruit, bloemen en citrusvruchten. De smaak wordt gekarakteriseerd door een gebalanceerde zuurgraad en ronde body. Een droge en lange afdronk.

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Moxxé
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2020
Druif Pinot Grigio, Verduzzo
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Ideaal als aperitief, bij frisse, lichte gerechten, groenten, vis en salades.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarde in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houd deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
Tre Bicchieri Beker- Gambero Rosso (oogst 2018)