Oorsprong en betekenis
Vajo dei Masi is een prestigieuze wijn gecreëerd ter viering van de 250ste oogst van de familie Boscaini in hun originele wijngaard in het hart van de Valpolicella Classica. Deze wijngaard ligt op de heuveltop tussen Marano en Negrar en heeft een uniek terroir met kalkrijke grond, basalt tuffeau, en terrassen ondersteund door traditionele droge muren (marogne). De wijn is gemaakt van een blend van Corvina, Rondinella, Corvinone en Molinara-druiven.
Bijzondere productie
De eerste jaargang, 1997, werd in 2022 gepresenteerd na 25 jaar rijping. Dit jubileum werd gevierd met de productie van 2500 magnums. Vanaf nu zal Vajo dei Masi beschikbaar zijn in genummerde flessen en magnums voor de meest bijzondere jaargangen. De productiemethode blijft trouw aan die van de eerste jaargang, waarbij na een rijping van drie jaar op hout de wijn in stikstofverzadigde stalen containers wordt bewaard om "de tijd stil te zetten."
Actuele jaargang: 1999
De jaargang 1999, met een beperkte productie van 1600 flessen en 200 magnums, onderging meer dan drie jaar rijping op hout (2000-2003) en werd vervolgens bewaard in stalen tanks tot botteling in januari 2024. Deze techniek combineert de complexiteit van lange rijping met een verrassende frisheid.
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Druif | Corvina, Molinara, Rondinella |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 18°C |
Bewaarpotentie | Op dronk |
Wijn & Spijs | Perfect te combineren met wildgerechten, geroosterd vlees en rijpe kazen. Een uitstekende keuze voor bijzondere gelegenheden. |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Krachtig en complex rood |
Alcohol | 15,5% |
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”