Deze wijn heeft een prachtige granaatrode kleur. In de neus vindt u complexe aroma’s van balsamico, kleine rode vruchten, drop en tabak. De smaak is complex en harmonieus, met zijdezachte tannines die perfect geïntegreerd zijn in de structuur.
De druiven voor deze wijn komen uit Monfort, Verduno en La Morra. Waar ze met de hand geplukt worden. De wijnen zijn in RVS tanks gevinificeerd waarna ze 2 jaar rijpen op eikenhouten vaten van 50L (dit zorgt voor de beroemde Chiarlo stijl). Vervolgens rijpt de wijn nog 1 jaar op fles voordat het de wijnmarkt op gaat.
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Jaargang | 2019 |
Druif | Nebbiolo |
Lagering | 100% op grote houten vaten |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentie | Tot minimaal 2031 |
Wijn & Spijs | Agnolotti (Pasta uit Piëmont) met geroosterde of gekookte lamsauzen |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Krachtig en complex rood |
Alcohol | 14% |